15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrfanii sa stea in centrele de plasament, unde le este locul!

Orfanii sa stea in centrele de plasament, unde le este locul!

Majoritatea oamenilor, patrunsi de spiritul Craciunului, devin in prag de Sarbatori mai buni si mai darnici. Copiii orfani aflati in centrele de plasament din judetul Dolj au insa o soarta cruda. Desi multi craioveni si-ar dori poate sa ia in sinul familiei un copil, care sa simta, chiar daca numai pentru citeva zile, atmosfera familiala, se izbesc insa de indiferenta si birocratia unor functionari ai Directiei pentru Protectia Copilului Dolj (DJPC).

Oameni cu suflet, impresionati de micutii aflati in centrele de plasament din Craiova, au venit la sediul redactiei sa intrebe daca pot lua un copil aflat in unul dintre centrele de plasament, pentru perioada Sarbatorilor, in familia lor. Gestul acestor oameni ne-a impresionat si i-am asigurat ca acest lucru este posibil. Am mers la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Dolj sa ne interesam ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie „adoptiva“. Oamenii aflasera de campaniile realizate in anii trecuti sau de cele desfasurate acum in alte judete ale tarii. Alte centre de plasament din tara se pling de indiferenta oamenilor. La noi dorinta exista, dar campania nu o lanseaza nimeni. Desi, in anii trecuti, astfel de campanii au existat si in orasul nostru, in acest an copiii orfani vor ramine in centrele de plasament.

„Nu are nici un rost o astfel de initiativa!“

Angajatii DPDC Dolj au raspuns nonsalant ca nu are nici un rost o astfel de initiativa, deoarece nu ar ajuta la nimic… „Gestul dumneavoastra ar fi frumos. Am mai facut astfel de actiuni si in anii trecuti. Dar, stiti, nu are nici un rost, in definitiv. Stau o zi, doua sau poate mai mult in sinul acelei familii, dupa care copiii se intorc de unde au plecat. Nu are nici un rost! In plus, poate le facem si mai mult rau. Daca gasiti dumneavoastra mai multe familii care sa ia orfani pentru Sarbatori, puteti realiza o campanie mai mare, altfel, pentru unul-doi nu are sens“, a declarat Isabela Tudorache, purtator de cuvint al DPDC. „Familiile care doresc sa ia acasa un copil aflat in centrul de plasament trebuie sa depuna o cerere la sediul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj. In urma solicitarii, vom intreprinde o ancheta sociala la locuinta acelor oameni, pentru a vedea si noi conditiile in care traiesc. Multi ar putea profita si, sub gestul unei actiuni umanitare, sa se ascunda ginduri murdare!“, a precizat Isabela Tudorache. „Ingrijorarea“ purtatorului de cuvint este de admirat, dar o astfel de campanie, chiar daca ar fi lansata acum, ar fi prea tirziu pentru familiile dornice sa primeasca un copilas la masa de Sarbatori sa mai obtina avizul necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS