19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii string fonduri pentru bolnavii infectati cu HIV

Elevii string fonduri pentru bolnavii infectati cu HIV

224 de doljeni sint infectati cu virusul HIV-SIDA, iar alti 337 au decedat din cauza acestei maladii. Virusul imunodeficientei umane poate afecta pe oricine, indiferent de virsta, sex sau rasa. Deoarece comportamentul cu risc este mai frecvent in cazul tinerilor, mai mult de jumatate din persoanele infectate au sub 25 de ani. Acesta este si motivul pentru care elevii scolilor si liceelor din Craiova, cu sprijinul Asociatiei „Vasiliada“, au decis sa colecteze fonduri pentru ajutorarea persoanelor bolnave.

„Elevii au fost foarte bucurosi sa participe la aceasta actiune si inca din prima zi am strins noua milioane de lei. Nu ne asteptam la un ecou atit de puternic al acestei actiuni. Copiii au confectionat cutiile unde sint depuse fondurile si vom stabili impreuna cu cei care au participat la aceasta campanie unde se vor duce sumele de bani strinse“, a declarat Diana Seliste, coordonator de proiect in cadrul Asociatiei „Vasiliada“.

Virusul HIV ataca sistemul imunitar numai in corpul infectat, care nu poate opune rezistenta nici macar in cazul unei simple raceli. Impotriva acestei maladii nu exista inca un vaccin, ci medicamente care incetinesc dezvoltarea ei. Intervalul dintre data infectarii cu virusul HIV si declansarea bolii SIDA este variabil, putind trece uneori si de zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS