14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReactiile politicienilor doljeni dupa victoria lui Basescu

Reactiile politicienilor doljeni dupa victoria lui Basescu

Antonie Solomon: „Basescu este o personalitate puternica,a reusit sa bata de unul singur un partid“

Victoria lui Traian Basescu in cursa prezidentiala in defavoarea contracandidatului sau, Adrian Nastase, a dat nastere la reactii dintre cele mai diverse printre politicienii doljeni. In timp ce reprezentantii D.A. si-au exprimat optimismul in privinta viitorului tarii si increderea in noul presedinte, cei ai Uniunii Nationale PSD+PUR au incercat sa gaseasca motive pentru esecul premierului in alegeri. Va prezentam reactiile politicienilor locali, dupa confirmarea rezultatelor finale de catre Biroul Electoral Central.

Marian Jean Marinescu (presedinte PD Craiova): „Asa cum am anticipat si in seara alegerilor, rezultatele s-au confirmat. Multumim tuturor celor care au venit la vot si ne-au votat. Multumim, Traian Basescu“.

Horatiu Buzatu (presedinte PNL Dolj): „Ma bucur extraordinar ca in prima demnitate in stat a ajuns candidatul formatiunii politice pe care o reprezint. Este un semnal pozitiv pe care il dam comunitatii internationale, acela ca Romania are capacitatea sa-si schimbe puterea in mod democratic“.

Victor Odolbasa (presedinte PRM Dolj): „Este un exercitiu democratic care s-a incheiat asa cum s-a incheiat. A fost un scor strins, dar eu ma asteptam sa cistige Basescu. Desi mesajul nostru a fost ca alegatorii PRM sa nu se prezinte la vot in turul doi, presedintii de organizatii locale au facut lobby unii pentru PSD+PUR, altii pentru Alianta D.A. In ce ma priveste, eu imi respect aliantele facute la nivel local (cu PSD si PUR – n.r.)“.

Constantin Dascalu (presedinte PUR Dolj): „Este rezultatul unor alegeri democratice. In acest fel s-a demonstrat ca Romania este un stat de drept si ca asta este vointa electoratului. Consider ca o influenta mare asupra rezultatului alegerilor a avut-o ultima decizie a BEC, decizie care a restrins dreptul la vot a cel putin 300.000 de cetateni. Alegerile au fost influentate cu cel putin 4-5 procente din cauza ca nu a fost interpretat corect termenul «rezidenta», considerindu-se doar sensul juridic – viza de flotant. S-a dat drumul la votare si fara viza de flotant, dar abia dupa ora 12.00“.

Antonie Solomon (primarul Craiovei – PSD): „Eu imi facusem proiecte de viitor, ca o sa mai fie Miron Mitrea ministrul transporturilor si o sa mai luam niste bani pentru oras, ca sa-l fac boboc, asa cum voiam. In conditiile actuale, o sa-mi fie mai greu. Cred ca Nastase a pierdut in primul rind din cauza masurilor nepopulare pe care a trebuit sa le ia, apoi din cauza ca s-a adresat populatiei numai prin presa, la TV. Poate si stilul arogant… Basescu este o personalitate puternica, a reusit sa bata de unul singur un partid. Un personaj carismatic, care a placut poporului. Nu e nici o deosebire intre PSD si PCR. Daca suni acum la partid, nu mai e nimeni, numai pentru ca am pierdut alegerile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS