16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePentru a-si mari curtea, o familie si-a montat stilpul de curent in acoperis

Pentru a-si mari curtea, o familie si-a montat stilpul de curent in acoperis

Inventivitatea oamenilor, atunci cind urmaresc satisfacerea propriilor nevoi, poate depasi uneori orice limita a normalitatii. Aleea I Albinelor, din cartierul Brestei, a devenit de peste zece ani „ringul“ disputelor intre locuitori. Rezolvare nu a gasit nici Primaria Craiova, nici SC Electrica, firma care in mod normal ar trebui sa se ocupe de aplanarea conflictului. O familie de craioveni, pentru a-si mari curtea, a introdus stilpul de electricitate in interiorul gospodariei, „montindu-l“ in acoperisul casei, si au mutat gardul cu un metru si jumatate in strada, blocind accesul masinilor.

In cartierul Brestei, pe Aleea I Albinelor, accesul autovehiculelor este imposibil. In urma cu aproximativ zece ani, oamenii au inceput sa-si mareasca ograzile, mutindu-si gardurile cu peste un metru in afara curtii, straduta devenind impracticabila. Multi locuitori nemultumiti de situatia creata de propriii lor vecini au inceput tot de atunci sa ia drumul primariei, sperind intr-o solutie salvatoare. „De peste zece ani bat drumul primariei, povestind neregulile facute de vecinii mei. Au blocat strada, acum doar la pas se mai poate merge. Vecinii nostrii si-au mutat gardurile in exterior, pe alee, iar cel de la nr. 4 si-a montat stilpul de curent in casa… Nu este legal asa ceva, nici sa ai stilp de curent in curte nu este voie, darmite sa-l montezi in acoperis!“, a povestit Gheorghe Schiopu, unul dintre locuitorii strazii. In urma nenumaratelor sesizari adresate Primariei Craiova, familia Schiopu a primit intr-un final raspuns. „Unul dintre locuitori, cel de pe strada Albinelor nr.4, detine acte pentru teren, celalalt proprietar, de la nr. 2, nu a fost gasit acasa, deoarece este plecat din tara. Totodata, va aduc la cunostinta ca acesta este in evidentele Serviciului de taxe si impozite, atit cu terenul cit si cu casa pe care le detine. Am trimis o adresa catre SC Electrica pentru mutarea stilpului aflat pe terenul proprietate personala din strada Albinelor nr. 2“, a fost raspunsul primit de Gheorghe Schiopu din partea primarului Antonie Solomon. Raspunsul nu i-a multumit insa pe locuitorii de pe Aleea I Albinelor, considerind ca nimeni nu i-a masuri pentru marirea strazii si pentru mutarea gardurilor inapoi. „Trei familii si-au mutat spre strada gardul curtilor, chiar si cu un metru si jumatate. Au blocat stilpii de curent in curtile lor, ca sa-si mareasca terenul din jurul casei… De ce le-au dat autorizatie pe teren proprietate publica? De ce de zece ani Electrica nu s-a sesizat ca oamenii au bagat stilpii in case?!“, a spus unul dintre vecini.

Gheorghe Schiopu povesteste cum de ani apeleaza la SC Electrica, sesizind problema blocarii accesului, dar spune ca a primit doar raspunsuri vagi: „Mi-au zis in 1993 sa ma judec cu familiile care si-au mutat gardurile, iar apoi vin ei, cei de la Electrica, si-i obliga sa scoata stilpii in strada. Oamenii spun ca ei nu-si mai muta gardurile sub nici o forma, din moment ce le-au construit asa. Acest stilp a fost initial in strada, acum e montat in acoperis, dupa care o sa-l bage poate in dormitor! Ne vin rude din strainatate, de Sarbatori, si n-au unde sa-si parcheze masinile!“

„Cum sa existe stilp montat in acoperis?“

Intrebati despre situatia de pe Aleea I Albinelor, angajatii SC Electrica au ramas surprinsi. „Nu este posibil asa ceva! Nu are nimeni voie sa monteze stilpul in acoperis. In mod normal, Electrica lucreaza cu o societate avizata, se fac masuratori, se dau autorizatii, este o intreaga strategie… In plus, primaria trebuie sa dea autorizatii. Societatea care executa lucrari nu poate sa ofere avize fara acordul nostru. Nu cred ca aceste familii au primit aprobari de la noi! Este exclus sa-si monteze fiecare stilpii acolo unde doreste! Cum sa existe stilp in acoperis?“, a declarat Dana Dinu, purtatoare de cuvint a SC Electrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS