17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Liceului „Gheorghe Bibescu“ au oferit daruri orfanilor

Elevii Liceului „Gheorghe Bibescu“ au oferit daruri orfanilor

Elevii Liceului „Gheorghe Bibescu“, din Craiova, au oferit ieri cadouri Centrului „Copiii Strazii“, situat pe strada Rasinari. Este a treia actiune de acest gen organizata de institutia respectiva. Au fost oferite zece pachete cu articole de imbracaminte, fructe si dulciuri. „Am mobilizat copiii din Liceul „Bibescu“ sa participe fiecare, dupa posibilitati, cu o suma de bani. Am reusit sa facem zece plase cu cadouri, valoarea fiecareia fiind de 200.000 de lei. In prag de Sarbatori, orice om ar trebui sa faca o fapta buna, iar bucuria copiilor este cel mai frumos cadou pe care poti sa-l primesti“, a declarat Angelica Almas, profesor de religie. Organizatorii actiunii umanitare au fost profesorii catedrelor de religie, istorie, geografie si muzica. Sase dintre elevii Liceului „Bibescu“ au prezentat copiilor strazii un mic concert de colinde.

Copii din toate orasele tarii ajung pe strazile din Craiova

In Centrul „Copiii Strazii“ sint institutionalizati orfani, copii saraci ale caror familii nu sint interesate de soarta celor carora le-au dat viata sau copii care au fugit de acasa in urma discutiilor avute cu parintii. Una dintre adolescentele aflate in centrul de pe strada Rasinari se numeste Cristina Palade si are 17 ani. Fata nu este din Craiova, a venit din orasul Birlad. „M-am certat cu parintii care ma bateau si cu care aveam discutii. Am fugit de acasa, am luat trenul si am ajuns in Craiova. Daca vin dupa mine, ma duc acasa, dar nu cred ca ii mai intereseaza soarta mea… O sa stau in centrul acesta alaturi de alti copii care locuiau pe strazi, dar acasa nu ma mai intorc. Ma bucur din suflet ca am primit si eu un cadou, acum in prag de Sarbatori“. O parte dintre copiii din acest centru nu si-au cunoscut niciodata parintii sau au fost parasiti la virste foarte fragede, incit cu greu isi mai amintesc de cei care le-au dat viata. Cristi Popescu are 13 ani si povesteste ca a dormit pe strazi de cind se stie. „Nu ii mai cunosc pe parintii mei, nu mai stiu nimic de ei de cind eram foarte mic. M-au parasit. Am fost intr-un centru de plasament din care am fugit, apoi am dormit pe strada. In zona Calea Bucuresti imi gasisem un adapost in scara unui bloc. De trei saptamini am fost adus in Centrul „Copiii Strazii“, unde dorm la caldura si am mincare. Cadouri nu am mai primit niciodata, nimeni nu mi-a oferit nimic pina acum!“.

In pragul Craciunului, multi dintre parintii care si-au alungat copiii in strada sau carora nu le mai pasa de soarta lor ar trebui sa isi aminteasca de responsabilitatea pe care o au fata de acesti copii. „Fiecare parinte ar trebui sa vina sa isi ia copiii acasa. Macar acum, cu citeva zile inainte de Sfintele Sarbatori, ar trebui sa se sensibilizeze si sa isi aminteasca de cei carora le-au dat viata“, a mai spus Angelica Almas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS