25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii cu deficiente de auz vor colinda institutiile statului

Copiii cu deficiente de auz vor colinda institutiile statului

Centrul scolar pentru elevii cu deficiente de auz, din Craiova, a organizat luni un spectacol de colinde, „Glasul miinilor“, in incinta Filarmonicii „Oltenia“, in colaborare cu reprezentantii Casei de Cultura. Cei 275 de copii au asistat la expozitia de lucrari, dar si la concertul de muzica. 19 elevi ai centrului au delectat audienta cu cintece de Craciun.

„Spectacolul s-a desfasurat pe trei sectoare, intr-o prima faza fiind prezentate picturile cu motive religioase. Lucarile au fost analizate de George Craciunoiu, critic de arta, din cadrul Muzeului de Arta, care a fost incintat. Cei care au realizat lucrarile nu au urmat cursuri speciale, cel mai important element fiind talentul. Acesta ne-a invitat pentru o colaborare cu institutia pe care a reprezentat-o“, a precizat Anisoara Gheorgheci, coordonatoarea programului.

Corul de fete, in limbaj mimico-gestual, a fost cel care a atras cel mai mult atentia publicului, acesta fiind urmat de un microrecital de colinde. Prin intermediul programului „Actiuni comunitare“, in aceasta ultima parte au fost implicati si elevi ai Colegiului „Nicolae Titulescu“. La final, cei care au participat direct la pregatirea proiectului au fost recompensati cu diplome, dar si cu bani oferiti de Casa de Cultura.

„Copiii s-au bucurat foarte mult pentru ca nu stiau ca le vor fi oferiti acesti bani. Nu ne-am asteptat la un astfel de gest, si a fost binevenit. Copiii nu au depus aceste eforturi pentru a primi vreo recompensa, reusita spectacolului fiind o multumire pentru ei“, a continuat Anisoara Gheorgheci.

Mitropolia Oltenia a sustinut centrul

In apropierea Sfintelor Sarbatori, conducerea Centrului scolar pentru elevii cu deficiente de auz doreste sa imparta copiilor cadouri de Mos Craciun. Aceasta actiune poate fi posibila numai daca vor fi gasiti oameni cu dare de mina care sa ofere o bucurie micutilor. In caz contrar, profesorii vor putea oferi doar un cadou simbolic.

In colaborare cu Mitropolia Oltenia, centrul a selectat o lucrare care apartine lui Cosmin Cringusi, pentru a fi prezenta pe calendarul de buzunar din anul 2005. De asemenea, urmeaza ca o serie de institutii ale statului sa fie tinta grupului de colindatori ai scolii amintite.

„Anul trecut am fost in vizita si la consiliul local, unde am fost foarte bine primiti. In functie de prezenta copiilor, avem de gind sa mai organizam o serie de evenimente pentru elevii nostri. Am fost deja cu colindul la preotul Ion Ioanicescu. Zilele acestea, copii urmeaza sa se spovedeasca, apoi vor fi dusi la impartasit, deoarece este importanta si puritatea sufleteasca, acum in apropierea Sarbatorilor“, a incheiat Anisoara Gheorgheci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS