14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNeamurile lui Mititelu au pierdut in sfirsit un proces cu statul roman

Neamurile lui Mititelu au pierdut in sfirsit un proces cu statul roman

Dupa ce a cumparat drepturile succesorale ale mostenitorilor boierului Constantin Negoescu, Gigel Preoteasa, nepotul de sora a lui Adrian Mititelu, a inceput un lung sir de procese cu statul roman, din dorinta de a intra in posesia a sute de hectare de pamint aflate in proprietatea publica a statului.

Mizind pe obedienta sau prostia anumitor judecatori, care de-a lungul timpului s-au pronuntat in dispretul legii si in favoarea acolitilor lui Mititelu, Preoteasa a cistigat sute de hectare de teren intravilan aflate in proprietatea publica a statului. Statiunea de Cercetare si Productie Pomicola Craiova a ramas, cu ajutorul judecatorului Traistaru, de la Tribunalul Dolj, fara 44 de hectare de intravilan, iar Primaria Craiova a ramas fara Lacul Craiovita si fara contravaloarea a 43 ha de teren intravilan aflat sub constructiile din cartierele Craiovita Noua si Craiovita Veche.

Intelegerea rusinoasa facuta de primarul Solomon, care a renuntat la o cale legala de atac in instanta, fentind consiliul local printr-un act de tranzactie incheiat fara stirea acestuia, a deschis culoare nebanuite de hartanire a domeniului public al statului. Pentru ca de ani de zile nimic si nimeni nu s-a opus poftelor ilegale de inavutire ale Mititeilor craioveni, acestia au gindit un plan diabolic prin care Craiova ar urma sa fie strinsa intr-un cerc format din paminturile de la periferia orasului care trebuie sa fie in proprietatea lor. Urmind planul, Gigel Preoteasa, exponentul tendintelor expansioniste ale Mititeilor, a mai dat in judecata inca o data statul roman, cerind de aceasta data aproximativ 15 hectare de teren aflat in domeniul public al statului si administrat de Statiunea Didactica si Pedagogica Banu Maracine.

Actiunea introdusa la Judecatoria Craiova a fost promovata dupa ce au crezut ca partea de vest a orasului este deja in proprietatea lor si, conform planului, doreau cu orice chip si partea de est a orasului, mai precis terenul din fata Aeroportului Craiova. Si la judecatorie lucrurile s-au desfasurat dupa acelasi tipic ca la Tribunalul Dolj, adica a fost adus expertul George Spinescu sa execute o expertiza care trebuia sa identifice terenul pe care l-a avut in proprietate boierul Negoescu, devenit ascendentul lui Preoteasa.

La judecatorie n-a mai tinut figura obisnuita si, pe 10 decembrie, cu toata expertiza facuta la comanda, judecatorul a respins actiunea introdusa de Gigel Preoteasa.

Tragedia Mititeilor nu poate fi atit de mare in conditiile in care se pregatesc printr-o miscare mult mai elaborata sa puna mina pe 56 de hectare aflate in administrarea Aeroclubului Teritorial Oltenia, teren ce se afla la intrarea in Craiova dinspre Calafat. Intentia de preluare a terenului statului de la Aeroclub de catre Mititei a fost stopata deocamdata de o alta persoana importanta a Craiovei, care si-l doreste pentru el si care face altfel de demersuri. Despre toate aceste lucruri vom reveni cu amanunte in alt numar al ziarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS