22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMulti romani prefera sa petreaca Revelionul la Baile Herculane

Multi romani prefera sa petreaca Revelionul la Baile Herculane

Agentiile de turism din Baile Herculane si-au epuizat biletele pentru Revelion. Daca in alte locuri, ofertele pentru strainatate sint cele mai cautate, complexele turistice din Baile Herculane s-au pregatit, inca de acum doua luni, sa-si intimpine clientii care isi vor petrece Craciunul sau Revelionul in statiune.

Pentru noaptea dintre ani, turistii precauti si-au facut rezervari inca din luna septembrie. Pina la sfirsitul lunii noiembrie, gradul de ocupare era de peste 80%, cei mai interesati fiind romanii. Pretul unei camere variaza in functie de pensiune sau de hotel. Pachetul de servicii la un hotel de patru stele costa, in acest an, intre 295 de euro, pentru un sejur de trei zile, si 396 de euro, pentru unul de sapte zile, in pret fiind incluse cazarea, masa de Revelion si cina de pe 1 ianuarie. In cazul unor pensiuni, preturile sint mai mici, insa majoritatea unitatilor turistice satisfac exigentele tuturor clientilor.

„In unitatea noastra, pregatirile de Revelion merg foarte bine. Prima rezervare am avut-o la jumatatea lunii septembrie, in prezent gradul de ocupare fiind de 100%. Majoritatea clientilor din perioada Sarbatorilor sint romani. Nu ne ocolesc nici turistii straini, dar majoritatea, 80%, sint romani“, a declarat Nicusor Vasilescu, managerul unui hotel de patru stele din Baile Herculane.

Pentru cumpana dintre ani, toate restaurantele se intrec sa ofere, pe linga meniul traditional, si specialitati, gatite de bucatari premiati pe plan international. „Anul acesta vreau sa fac un tort-surpriza. M-am gindit ca de data aceasta sa improvizez desertul, pentru ca in ziua de azi vin mai multe domnisoare care se bazeaza mai mult pe desert“, a spus Doru Bar, bucatarul unui hotel de patru stele din Herculane, premiat cu bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxembourg. Multiplele mijloace de recreere si divertisment, precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe valea Cernei constituie o atractie in plus pentru vizitatorii statiunii balneare Baile Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS