18.7 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdilii estimeaza ca de la 1 ianuarie pot angaja in cadrul acestui serviciu circa 300 de persoane

Edilii estimeaza ca de la 1 ianuarie pot angaja in cadrul acestui serviciu circa 300 de persoane

Infiintarea politiei comunitare, incepind cu 1 ianuarie 2005, va costa in plus municipalitatea craioveana circa 25 de miliarde de lei pe an, dupa cum sustin edilii orasului. Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, fondurile ce trebuie asigurate politiei comunitare reprezinta principala cheltuiala pe care municipalitatea va trebui sa o suporte in plus anul viitor. Aceasta va fi infiintata in subordinea primariei, mare parte din personal fiind recrutat din rindul gardienilor publici. „Noi plateam anual circa zece miliarde de lei pentru cei 126 de gardieni publici pe care ii foloseam. Pentru anul urmator, am apreciat ca putem angaja in jur de 300 de persoane in cadrul serviciului politiei comunitare. Conditia pentru cei care ii angajam este ca acestia sa fi terminat cel putin liceul. Am estimat ca primaria ar trebui sa suporte anual cheltuieli de circa 25 de miliarde de lei“, a afirmat viceprimarul Iordache.

In plus, in planurile primariei intra si preluarea unor contracte de asigurare a pazei la diverse unitati, la care sa fie folositi politistii comunitari, astfel incit acestia sa si produca bani la buget. In privinta bugetului, specialistii de la Directia economica spera ca in 2005 fondurile totale sa se ridice la aproape 2.000 de miliarde de lei, estimarile fiind facute luind in calcul incasarile bugetare din acest an. In 2004, bugetul total al municipiului a fost de circa 1.760 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS