23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj vrea sa se lanseze in afaceri cu piine

CJ Dolj vrea sa se lanseze in afaceri cu piine

Principala specialitate: piine de un kilogram la 15.000 de lei bucata

Consiliul Judetean (CJ) Dolj intentioneaza sa demareze un proiect de parteneriat public-privat pentru construirea de brutarii in zece localitati din mediul rural pentru aprovizionarea populatiei cu piine.

Fiecare spatiu de productie ar urma sa aiba o suprafata de 80 de metri patrati si o capacitate de productie cuprinsa intre 3.000 si 10.000 de piini, proiectul tintind cel putin zece localitati din mediul rural. Aceste unitati ar urma sa fie amenajate in imobile vechi, neutilizate, puse la dispozitie de primarii si modernizate de cei care participa la investitie.

Daca proiectul va fi pus in aplicare, forta de munca va fi angajata din rindul somerilor din aceste localitati (cel putin 80 de persoane), iar ca numar de clienti se estimeaza intre 6.000 si 20.000 de persoane. Costul unei asemenea unitati amenajate a fost estimat la aproximativ 85.000 de euro, iar modalitatea de finantare pentru dotarea unitatilor – leasing-ul financiar. Dupa amortizarea investitiei, brutariile ar urma sa ramina comunitatilor locale. Principala specialitate de panificatie produsa: piinea alba de un kilogram. Estimativ, costul cu TVA al unei piini de 450 de grame ar fi de 9.000 de lei, iar al uneia de un kilogram – 15.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS