19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePietonii indisciplinati sint vinovati de producerea accidentelor

Pietonii indisciplinati sint vinovati de producerea accidentelor

O femeie, de 49 de ani, a fost victima unui grav accident rutier produs vineri seara, in Craiova. Ioana Militaru, din comuna doljeana Vela, a incercat sa traverseze Calea Bucuresti, la intersectia cu strada Carol I, strecurindu-se printre masini si ignorind culoarea rosie a semaforului. Femeia a fost surprinsa si ranita grav de un Daewoo Tico, condus regulamentar de Emilian Bedelici, de 21 de ani, din Craiova. Victima a suferit o dubla fractura, de tibie si peroneu, fiind transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

Conform statisticilor Biroului Politiei Rutiere Craiova, cele mai multe accidente de circulatie produse in ultima perioada in municipiu ii au drept principali vinovati pe pietonii care traverseaza strada neregulamentar. „Cei mai indisciplinati participanti la trafic sint pietonii, principalii vinovati pentru majoritatea accidentelor rutiere produse in Craiova. Am desfasurat multe activitati de prevenire a accidentelor produse de pietoni, i-am avertizat si chiar i-am sanctionat pe cei care traverseaza strada neregulamentar, insa astfel de accidente au loc in continuare. Sint dese cazurile in care unii oameni traverseaza strada pe culoarea rosie a semaforului sau printre masini, prin locuri nepermise, punindu-si, in primul rind, viata in pericol, in conditiile in care la doar citiva metri sint treceri de pietoni“, a precizat inspectorul principal Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Desi politistii sanctioneaza zilnic zeci de pietoni care traverseaza strada prin locuri nepermise, prea putini sint cei care se sperie de amenzile care pot ajunge la 700.000 de lei pentru o asemenea contraventie. Cele mai „fierbinti“ zone in aceasta privinta ramin, in Craiova, portiunea din fata Curtii de Apel a bulevardului Nicolae Titulescu, intersectia semaforizata de la Teatrul National si zona situata pe Calea Bucuresti in dreptul Pietei Centrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS