23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePregatiri pentru sezonul oaselor rupte

Pregatiri pentru sezonul oaselor rupte

La Spitalul de Urgenta Craiova au inceput pregatirile de iarna. Concomitent cu executarea unor lucrari de reparatii si de reamenajare din clinici, se efectueaza si aprovizionarea cu materiale sanitare specifice sezonului de iarna. In Serviciul de urgenta, Cabinetul de ortopedie va fi cel mai solicitat o data cu caderea primilor fulgi de zapada. Aici consumul de materiale este foarte mare, intr-o zi putindu-se inregistra chiar si 90 de pacienti, comparativ cu o medie de 50-60 de cazuri cite se inregistreaza in mod normal.

„Avem asigurate materialele sanitare necesare – fese, vata, ghips – deoarece am intrat in sezonul de iarna. In aceasta perioada predomina fracturile, fara deplasare, de antebrat si gamba, produse prin cadere pe gheata si care nu necesita spitalizare“, a declarat Andrei Pana, directorul de ingrijiri al Spitalului de Urgenta Craiova.

Acesta a mai spus ca o situatie cu totul exceptionala s-a intilnit in acest an, cind cele mai multe prezentari la ortopedie au fost, nu in ianuarie-februarie, ci in luna mai, din cauza numarului mare de accidente rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS