23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea PSD+PUR şi Alianţa D.A. işi dispută un loc de deputat

Uniunea PSD+PUR şi Alianţa D.A. işi dispută un loc de deputat

• Conform rezultatelor alegerilor parlamentare, Uniunea, Alianţa şi PRM au obţinut cite două posturi de deputat, iar Uniunea şi PRM cite unul de senator • Ocupantul locului al doilea pe listele Alianţei D.A. pentru Camera Deputaţilor, tinărul Marcel Romanescu, a susţinut că a investit prea mulţi bani in campania electorală pentru a pierde fotoliul de deputat • Uniunea PSD+PUR Gorj speră ca la redistribuire să obţină şi cel de-al treilea loc de deputat

După comunicarea rezultatelor alegerilor parlamentare, a inceput lupta pentru redistribuirea voturilor şi impărţirea scaunelor de deputat. In judeţul Gorj, conform numărului de locuitori, vor fi şase deputaţi şi doi senatori. După cum au spus şi liderii partidelor implicate in competiţia electorală, datorită scorului bun şi relativ apropiat obţinut de primele trei formaţiuni politice, posturile de parlamentar urmează să fie impărţite in mod egal intre PRM, Uniune şi Alianţă, excepţie făcind posturile de senator, ciştigate de PRM şi Uniunea PSD+PUR. Astfel, Uniunea PSD+PUR il va trimite in Senat pe fostul deputat Ion Florescu, iar PRM va continua incă patru ani cu Ilie Petrescu. In ceea ce il priveşte pe acesta din urmă, surse din cadrul PRM-filiala Gorj au declarat că, in momentul de faţă, la Organizaţia Centrală din Bucureşti se poartă negocieri dure, intrucit există ciţiva lideri de la Centru care ar urmări să ocupe postul de senator obţinut de PRM la Gorj.

Locul lui Romanescu, in suspensie

La Camera Deputaţilor, Uniunea PSD+PUR a obţinut două locuri, prin Victor Ponta şi Pantelimon Manta, ex-PD şi actual membru al PUR. Cu toate acestea, Florin Circiumaru, preşedintele PSD-filiala Gorj, a declarat că speră ca la redistribuirea de la Organizaţia Centrală să obţină incă un post de deputat. Al treilea pe listă ar fi fostul deputat Bebe Popescu, actual director, in cadrul Spitalului Fundeni. In cazul in care Bebe Popescu ar obţine la redistribuire un nou mandat, Alianţa D.A. va rămine cu un singur deputat la Gorj, in persoana medicului bucureştean Sorin Paveliu. Acesta este urmat pe listă de lectorul universitar Marcel Romanescu, de 29 de ani, care a declarat că, in cazul in care va rămine fără fotoliul de deputat, va apela la instanţă, pentru a-l recupera. Romanescu, care locuieşte cu părinţii, a investit, cu ajutorul familiei, 200.000.000-300.000.000 de lei in campania electorală, sumă care i s-a cerut la partid. „Eu ştiu că am ciştigat postul. Este vorba de 5.000 de voturi pentru redistribuire. Nu am cum să pierd locul. Am şi primit felicitări de la cineva de la Biroul Electoral Judeţean. Dacă voi rămine fără loc, voi apela la instanţă. Inclusiv pentru a-mi recupera banii. Am vorbit cu Marian Jean Marinescu şi acesta mi-a spus că nu vor fi probleme. Aştept redistribuirea“, a precizat Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS