17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri

1 Decembrie insingerat in Olt

Un accident de circulaţie produs ieri-dimineaţă pe raza localităţii Optaşi, judeţul Olt, s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Vasile Costache, de 48 de ani, din Bucureşti, conducea in jurul orei 6.00, pe raza comunei, un autoturism marca Daewoo Cielo, proprietate a SC Sintezis Netyork SRL din Capitală. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului din cauza neatenţiei şi autoturismul s-a izbit violent de un cap de pod. Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care, transportat la Spitalul Judeţean din Slatina, a decedat din cauza rănilor suferite. Dan Cosmin Bălan, de 28 de ani, din Brăila, pasager in autoturism, a fost grav rănit şi internat la aceeaşi unitate sanitară.

Şi-a tăiat braţul cu circularul

Un tinăr din comuna doljeană Scaieşti a rămas fără braţul drept in timp ce tăia lemne de foc cu circularul. Accidentul de muncă s-a petrecut ieri-dimineaţă la locuinţa victimei, Dumitru Gogoşanu, de 24 de ani, din localitate. Tinărul a fost transportat de un prieten cu autoturismul la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a fost operat. Medicii nu au mai putut să-i salveze braţul care era practic amputat, dar au oprit singerarea. Victima urmează să fie transferată la Bucureşti, unde va fi supusă unei intervenţii chirurgicale complexe.

Un deţinut s-a tăiat cu lama, pentru ţigări

Un deţinut de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova s-a tăiat ieri-dimineaţă pe miini şi pe picioare cu o lamă, pentru că nu avea ţigări. Deţinutul, Ion Stan, de 18 ani, nu a apucat să se rănească serios, fiind salvat de colegii de celulă, care i-au alertat pe gardieni. Tinărul a fost transportat pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde s-a constatat că rănile acestuia erau superficiale. După ce a primit ingrijirile necesare, Ion Stan s-a intors in penitenciar.

Romii din Craiova vor fi vedete

Romii din Craiova vor fi protagoniştii unui film documentar realizat pentru publicul suedez. In noiembrie, un ziarist de origine romă din Suedia a luat legătura cu reprezentanţii acestei comunităţi din Romania. In urma mai multor discuţii, s-a hotărit ca principalul grup care va fi studiat să fie comunitatea de romi din Craiova. In film urmează să fie prezentate scene referitoare la modul de viaţă, dansurile şi obiceiurile acestora. „Ii voi pune la dispoziţie o serie de casete video care privesc anumite aspecte din viaţa unui ţigan oltean. Astfel, se va şti cum se organizează o nuntă sau cum se desfăşoară judecata ţigănească. Cel mai probabil, in 2005 vor incepe şi filmările“, a precizat Vasile Velcu Năzdrăvan, unul dintre reprezentanţii romilor din Craiova.

Un bărbat a fost lovit de două maşini in mai puţin de cinci minute

Gheorghe Ciutacu, de 65 de ani, din satul Blidari, comuna Goleşti, a murit după ce a fost lovit de două maşini in mai puţin de cinci minute. Bărbatul a traversat neregulamentar şi a fost lovit de Dacie 1300, cu numărul de inmatriculare VL-03-MMD, condusă de Vasile Dobrescu. In spatele acestuia se afla altă maşină, tot Dacia 1300, cu numărul SB-06-CCL, condusă de Victor Olteanu, care l-a lovit, de asemenea, pe Gheorghe Ciutacu. Victima a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), din cadrul Spitalului Judeţean Vilcea in stare gravă, prezentind un traumatism toracic cu valet-crestol hemopreumotorax şi fractură deschisă gambă stingă. Cu toate eforturile depuse de medici, Gheorghe Ciutacu a decedat la aproximativ trei ore de la producerea accidentului.

Vilcenii nu vor avea parte de Revelion in stradă

Vilcenii nu vor mai avea parte de Revelion in stradă, deoarece s-a constatat că, in ultimii ani, mulţi oameni au fost deranjaţi de zgomotele din noaptea dintre ani, iar a doua zi au rămas munţi de gunoaie in stradă. Municipalitatea va organiza insă un foc de artificii de Revelion. De Sfintul Nicolae, Primăria Rimnicu Vilcea va oferi 1.000 de litri de vin fiert celor care care vor trece prin centrul oraşului. In aceeaşi seară vor fi aprinse beculeţele şi brazii de Crăciun, care au fost montaţi in cartierele Ostroveni şi Nord, in centrul oraşului şi in Parcul Rotary. Urmează ca brazii să fie şi impodobiţi. Pe 8 decembrie, la ora 19.00, primăria, in parteneriat cu o firmă de telefonie mobilă, va organiza un concert la care vor participa Ştefan Hruşcă şi grupuri de colindători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS