20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul il „execută“ pe Boerică pentru şapte miliarde de lei

Fiscul il „execută“ pe Boerică pentru şapte miliarde de lei

După arestarea lui Genică Boerică, Finanţele doljene au prins mai mult curaj şi au inceput să treacă la executarea silită a firmelor la care Genică şi „prietenii“ lui au acţiuni, pentru recuperarea datoriilor acumulate către bugetul consolidat al statului.

Aşa se face că pe 14 decembrie Serviciul administrare mari contribuabili din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj organizează licitaţie pentru vinzarea mai multor active aparţinind SC Bachus Dolj SA, societate care are restanţe de plată la buget de aproape şapte miliarde de lei, după cum arată site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Dincolo de numărul mic de bunuri scoase la vinzare de fiscul doljean, nici valoarea acestora nu rupe gura tirgului. DGFP speră să recupereze o parte din datoriile SC Bachus Dolj SA, scoţind la licitaţie bunuri de aproape 450 de milioane de lei.

Printre activele scoase la mezat se numără 21 de budane de stejar de diferite capacităţi de la centrele de vinificaţie Poiana Mare şi Craiova, un autoturism Dacia 1310 şi o maşină de suflat in valoare de peste 400 de milioane de lei de la centrul de vinificaţie Podari, care reprezintă aproximativ 90% din suma totală a activelor licitate. Pentru a participa la licitaţie, posibilii cumpărători trebuie să depună pină pe 13 decembrie dovada plăţii a 10% din valoarea totală a bunului de care sint interesaţi.

Mulţi au fost, puţini vor rămine

Avind sediul social declarat pe strada Dezrobirii, nr. 146, SC Bachus Dolj SA este o societate aflată incă in funcţiune, deşi unul dintre administratorii săi la data de 17 mai 2001, Genică Boerică, este de multă vreme in spatele gratiilor, semn că afacerile se pot face şi fără el. Cel puţin aşa arată site-ul Registrului Naţional al Comerţului, care indică faptul că societatea doljeană este incă in funcţiune. Nu este exclusă nici posibilitatea ca datele registrului să nu concorde cu realitatea din teren, nu puţine fiind cazurile in care, deşi sint declarate funcţionale, societăţile nu mai au de multă vreme activitate comercială. SC Bachus Dolj SA avea la aceeaşi dată doi acţionari persoane juridice şi mai multe persoane fizice care deţineau totodată şi controlul societăţii cu 70,5% din capitalul social.

In cazul persoanelor juridice este vorba despre Fondul Proprietăţii de Stat, instituţie care şi-a schimbat ulterior denumirea, şi Geval Comimpex SRL. Printre persoanele din conducerea SC Bachus Dolj SA se numărau la acea dată Osiac Constantin, avind funcţia de cenzor permanent, Mircea Daniel Bădoi, cu funcţia de cenzor permanent, şi Voicu Stelian, avind aceeaşi funcţie. Alte trei nume apar in funcţia de cenzor, şi anume Popa Elena, Panita Mironica şi Cojocaru Gheorghe. Peste toţi trona Genică Boerică, administratorul societăţii, al cărui mandat incepuse pe 5 aprilie 1991. In total, SC Bachus Dolj SA avea pe 17 mai 2001 şase cenzori permanenţi conduşi de Genică Boerică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS