27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinzătorii de petarde sint instruiţi de inspectorii de muncă

Vinzătorii de petarde sint instruiţi de inspectorii de muncă

Inspectorii de muncă vilceni organizează in această perioadă instruiri pentru persoanele care vor comercializa petarde. Inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vilcea, Aurora Gherghina, a anunţat că in vederea instruirii şi testării persoanelor care vor comercializa produse artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice va trebui ca fiecare gestionar să prezinte un dosar care va conţine: o cerere de solicitare a instruirii şi verificării cunoştinţelor necesare; caracterizare de la unitatea la care lucrează, semnată şi ştampilată; un act medical din care să rezulte că persoana este aptă pentru desfăşurarea acestei activităţi; avizul inspectoratului de poliţie şi cazierul; copie a actului de studii şi ordinul de plată a taxelor de instruire şi examinare.

Cerinţele prezentate mai sus, precum şi prevederile Legii nr. 126/1995 şi ale normelor tehnice aprobate prin H.G. nr. 536/30.05.2002, privind deţinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, minuirea şi folosirea materialelor explozive, sint obligatorii pentru toţi agenţii economici care vor desfăşura activităţi de comercializare a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice cu ocazia sărbătorilor de iarnă in 2004. Solicitările privind obţinerea autorizaţiilor de comercializare a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice sau vizarea acestora se vor analiza şi rezolva intre orele 9.00-12.00, in zilele de luni şi marţi.

Primele instruiri ale gestionarilor declaraţi şi testarea cunoştinţelor acestora in vederea eliberării unei dovezi in baza căreia pot desfăşura această activitate s-au făcut deja, iar in funcţie de numărul solicitărilor aceste acţiuni vor fi intensificate. Relaţiile privind obţinerea autorizaţiilor, a avizelor şi a obţinerii dovezii pentru pensionari in vederea comercializării obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice se pot obţine de la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS