15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte ştiri

Opt poliţişti de frontieră se intrec la Cupa „1 Decembrie“ la tenis de masă

Drapelul Romaniei a fost arborat ieri dimineaţă la sediul fiecărui sector subordonat Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Mehedinţi. Poliţiştii de frontieră vor sărbători Ziua Naţională a Romaniei printr-o serie de activităţi cultural-sportive. După ce vor participa la depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor din Drobeta Turnu Severin, aceştia vor asista şi la o activitate cultural-istorică, la sediul Colegiului Naţional „Traian“ din muncipiu. De asemenea, poliţiştii de frontieră au organizat Cupa „1 Decembrie“ la tenis de masă. Printre cei opt poliţişti de frontieră din cadrul celor cinci sectoare ale inspectoratului se numără şi comisarul-şef Ştefan Aranaciu, comandantul IJPF Mehedinţi. Cupa a inceput ieri după-amiază şi se va termina azi. Premiile vor fi oferite de Asociaţia Sportivă „Istoria“ din cadrul IJPF Mehedinţi.

Artificiile la control

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, impreună cu cei ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, vor demara de la inceputul lunii decembrie o serie de controale care vizează comercializarea artificiilor şi a obiectelor artizanale. In conformitate cu normele in vigoare, craiovenii pot vinde obiectele amintite doar intre orele 9.00 şi 12.00, in zilele de luni şi marţi. Avind experienţa anilor trecuţi, angajaţii instituţiilor amintite sint convinşi că legea va fi incălcată. Din această cauză, prin intermediul controalelor se va incerca obligarea comercianţilor de a respecta legea. Dacă sint prinşi in ilegalitate, aceştia riscă amenzi, dar şi confiscarea produselor.

„Piaţa craioveană va fi invadată de artificii. Acesta este şi motivul pentru care, in fiecare an, in decembrie, am decis efectuarea acestor controale“, a precizat Mihai Mohora, inspector-şef in cadrul ITM Dolj.

Au crescut tarifele pentru inchirierea domeniului public

In ultima şedinţă a Consiliului Local Craiova, s-a adoptat majorarea tarifelor pentru construcţiile provizorii care ocupă domeniul public şi privat. In conformitate cu noua hotărire, de la 1 ianuarie 2005, craiovenii care işi desfăşoară activitatea comercială in locurile amintite vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar, pentru a-şi continua afacerea. Pentru zona 0, creşterea va fi de la 38.000 de lei pe metrul pătrat la 42.000 de lei, in zona 1, de la 36.000 de lei la 40.000 de lei, iar in zonele 2 şi 3 de la 34.000 de lei la 38.000 de lei. Pentru fiecare zonă, preţul este majorat doar cu 4.000 de lei pe metrul pătrat, insă, deşi suma pare insignifiantă, agenţii economici craioveni au inceput deja să işi facă griji in această privinţă.

„Dacă nu vor să plătească, o să reziliem contractele şi o să cautăm alte cereri. Era normal să intervină o creştere a chiriei, pentru că şi preţul produselor s-a majorat“, a menţionat un funcţionar din primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS