19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateObservaţiile Pro Democraţia, ignorate la alegeri

Observaţiile Pro Democraţia, ignorate la alegeri

In ziua in care au avut loc alegerile generale, observatorii Asociaţiei Pro Democraţia (APD)-filiala Rimnicu Vilcea au semnalat numeroase nereguli in desfăşurarea procesului de votare.

Cu toate acestea, multe dintre contestaţiile adresate Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vilcea sau discuţiile cu reprezentanţii partidelor politice nu au fost luate in seamă.

„La nivel naţional am fost acuzaţi de partizanat, in sensul că observatorii noştri ar fi sesizat numai nereguli ale PSD, lucru care nu este adevărat. La Vilcea am reclamat multe incompatibilităţi, cum ar fi acreditarea pseudoziariştilor sau „turismul“ electoral, insă plingerile noastre fie au fost ignorate, fie au fost respinse. Important este că, indiferent de răspunsurile primite, informaţiile pe care noi le-am adunat au ajuns acolo unde trebuia, adică la cetăţean“, a afirmat Denisa Săraru, reprezentanta APD-filiala Vilcea.

Acestea ar fi doar unele dintre motivele pentru care APD-ul nu va mai monitoriza cel de-al doilea scrutin al competiţiei electorale. Pe site-ul asociaţiei se menţionează faptul că decizia de neimplicare in turul II de scrutin a fost determinată şi de deficienţele sistemului legislativ in vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS