8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 70.000 de voturi nule in Dolj!

Aproximativ 70.000 de voturi nule in Dolj!


După centralizarea rezultatelor finale, in judeţul Dolj, numărul voturilor nule s-a apropiat vertiginos de 70.000. Mai exact, la sfirşitul numărătorii fuseseră inregistrate 68.546 de voturi nule: 15.724 – pentru preşedinţie, 25.979 – pentru Senat şi 26.843 – pentru Camera Deputaţilor.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj explică procentul mare de voturi nule prin slaba informare a unei părţi din electorat privind modul de votare, dar nu poate calcula susţinătorii căror partide nu au fost in stare să voteze corect. „La alegerile locale, numărul voturile nule a fost mult mai mic, in jur de unu-două procente. Cele declarate nule aveau aplicată ştampila de vot pe mai multe patrulatere cu candidaţi şi astfel comisiile din secţiile de votare au fost nevoite să le anuleze. Deocamdată, nu se pot contabiliza alegătorii căror partide au pus ştampila de mai multe ori pe acelaşi buletin, ducind la anularea votului“, a declarat Claudiu Gherghina, preşedintele BEJ Dolj.

Din cei 600.000 de cetăţeni cu drept de vot inscrişi pe listele electorale, puţin peste 300.000 şi-au exercitat dreptul la vot, prezenţa la urne ajungind aproape de 60%. Voturile nule se apropie de opt procente din opţiunile exprimate pentru cele două camere ale parlamentului şi reprezintă in jur de cinci procente din cele exprimate pentru preşedinţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS