14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate175.000 de euro pentru strazile din Segarcea

175.000 de euro pentru strazile din Segarcea

Unul dintre proiectele de mica infrastructura, din judetul Dolj, a fost declarat eligibil saptamina aceasta la Cluj. Acesta va primi, conform HG nr. 430/2001, finantare externa. Pe 17 august 2004, proiectul „Lucrari de modernizare a strazilor din orasul Segarcea“, impreuna cu alte trei din judet, a fost depus, pentru a obtine banii necesari demararii activitatii.

In urma dezbaterilor, comisia de evaluare de la Cluj a stabilit ca acesta indeplineste toate cerintele pentru a putea fie pus in aplicare.

Pentru refacerea a doua strazi din orasul Segarcea, vor fi alocati aproximativ 175.000 euro.

„Azi (miercuri – n.r. ) o sa plec la Cluj pentru a finaliza ultimele documente. Au fost trimise proiecte din toata tara si, din fericire, al nostru s-a dovedit realizabil. De asemenea, trebuie sa depun si documentatia necesara pentru a dovedi ca acesta a fost realizat de un grup de romi in colaborare cu Consiliul Local Segarcea“, a precizat Florin Andronache, consilier pe problemele romilor din cadrul Prefecturii Dolj.

Dupa alocarea banilor, va fi realizat studiul de fezabilitate, apoi va avea loc licitatia pentru demararea lucrarilor. Cel mai probabil in primavara lui 2005 firma cistigatoare va incepe procesul de reabilitare.

Strazile „norocoase“, Oltului si Micsunele, sint situate in cartierul de romi din Segarcea. In cea mai mare parte acestea nu sint pavate nici cu piatra cubica. Locuitorii de acolo sint incintati de investitie, chiar daca nu tot orasul va beneficia de strazi la standarde europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS