18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn loc de joaca pentru copii arata ca dupa razboi

Un loc de joaca pentru copii arata ca dupa razboi

Numarul spatiilor de joaca pentru copii din municipiul Craiova este insuficient, iar unele dintre ele nu mai sint de mult timp functionale. Acestea reprezinta chiar un real pericol pentru cei mici, care se pot accidenta in resturile din lemn si fier.

Un exemplu in acest sens este locul de joaca din apropierea blocului D8 din zona „Ciuperca“, sau, mai bine zis, ceea ce a mai ramas din el. Locatarii din zona, in special cei care au copii mici, sunt indignati ca nu se ia nici o masura pentru reamenajarea locului respectiv. Ei sint de parere ca, decit sa ramina in halul in care este acum, un morman de fier vechi si lemn, mai bine ar fi adunate resturile si s-ar amenaja un spatiu verde. In acest fel, nu ar mai exista pericolul ca cei mici sa se loveasca. „Ne este teama sa lasam copiii sa se joace acolo, dar nu prea avem de ales. Alte spatii de joaca pentru cei mici nu sint in zona, iar pe strada nu-i putem lasa. Ar trebui luate masuri, dar nu stim cui sa ne adresam“, a spus unul dintre parinti, vizibil ingrijorat. Din pacate, aceasta situatie nu este singulara in municipiu. In multe cartiere craiovene, copiii nu beneficiaza de spatii de joaca special destinate lor, fiind nevoiti sa se joace pe aleile dintre blocuri, printre masinile din parcari sau, mai rau, in apropierea strazilor circulate si aglomerate.

RAADPFL Craiova reamenajeaza spatiile de joaca doar pe baza de comenzi

Reamenajarea spatiilor de joaca pentru copii se realizeaza de catre RAADPFL Craiova, dar numai pe baza de comenzi din partea primariei. Directorul adjunct al RAADPFL Craiova, Viorel Nicolae, a precizat ca, in functie de comenzile primite si de banii alocati din bugetul local, se executa lucrarile de reamenajare a acestor spatii. „Noi ne ocupam de reamenajarea spatiilor de joaca pentru copii, dar numai pe baza de comenzi din partea Primariei Craiova. De regula, sesizarile privind necesitatea reamenajarii acestor spatii ajung la primarie, care verifica situatia de fapt. Primaria este cea care hotaraste reamenajarea si aloca banii. Atit noi, cit si Serviciul de salubritate ne ocupam apoi de lucrarile respective“, a declarat Viorel Nicolae. El a adaugat ca in acest an a fost alocat peste un miliard de lei, din bugetul local, pentru lucrarile de reamenajare a spatiilor de joaca din municipiul Craiova. Referitor la locul de joaca situat in apropierea blocului D8 din zona „Ciuperca“, directorul adjunct al regiei a declarat: „Nu stiu nimic despre locul de joaca respectiv. Nu am primit comanda de la primarie pentru efectuarea unor lucrari acolo. Daca aceasta comanda va veni, ne vom ocupa de reamenajarea spatiului respectiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS