15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii craioveni sint nemultumiti de conditiile in care locuiesc

Chiriasii craioveni sint nemultumiti de conditiile in care locuiesc

Ploile abundente din ultima vreme au dus la deteriorarea caselor detinute de Primaria Craiova si aflate in administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL). Desi o parte dintre acestea au fost cumparate, majoritatea sint locuite de chiriasi. Din cauza ca in judetul Dolj in ultimii ani nu au mai fost construite locuinte sociale, craiovenii care nu aveau unde sa stea au fost mutati de reprezentantii municipalitatii in camerele RAADPFL Craiova, care se ocupa si cu intretinerea respectivelor case. Interventiile realizate in acest an nu ofera insa siguranta locatarilor. „Am fost si in audienta la domn’ primar si mi

s-a promis ca totul se va rezolva. Nu am stiut la cine sa apelez pentru a ni se aloca banii necesari pentru refacerea acoperisului. Ploua in casa si trebuie sa stau cu ligheanele pentru a nu uda si pardoseala“, a precizat o chiriasa.

RAADPFL va suporta costul reparatiilor

Craiovenii trebuie sa stie ca astfel de plingeri se depun doar la sediul RAADPFL Craiova. In acest caz, angajatii de acolo vor merge la fata locului pentru a constata daca intr-adevar exista probleme. Daca reclamatia este indreptatita, se va da avizul de interventie, dupa care se va trece la executarea lucrarilor. „Acest gen de reamenajari se realizeaza de obicei cu personalul nostru. In situatia in care chiriasul doreste sa angajeze pe cineva, noi nu ne impotrivim. Nu stim inca valoarea exacta a sumelor care au fost folosite in acest scop, in anul 2004, deoarece nu am realizat inca o centralizare. Oricum, periodic se fac astfel de lucrari de imbunatatire“, a mentionat Viorel Nicolae, director adjunct la RAADPFL Craiova. Banii necesari provin din bugetul regiei, aceasta fiind obligata, conform legii, sa realizeze reparatiile la cererea celor afectati. Desi reprezentantii RAADPFL Craiova sustin ca majoritatea caselor administrate de ei au fost renovate, chiriasii nu sint de aceeasi parere. „Imi ploua in casa de vreo patru zile. Nici macar nu avem geamuri. La giurgiuvele am pus niste plase pentru a ne apara de vint. Doar o parte dintre caminele de aici, de pe strada Motru, au fost puse la punct, in timp ce o parte de noi traim inca in mizerie. Nici nu mai vorbesc de starea grupurilor sanitare. Cind mi-au predat camera in care stau, au scris in contract ca am primit baia dotata cu gresie si faianta. Da de unde…“, a spus chiriasul unui imobil de pe strada Motru, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS