17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanditul Velodrom loveste din nou in bugetul Craiovei

Banditul Velodrom loveste din nou in bugetul Craiovei

In sedinta din 25 noiembrie, consilierii locali vor fi pusi sa voteze „extinderea retelelor de iluminat public“ in oras cu firma LUXTEN, in mai multe zone, printre care si Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, desi lucrarea este deja executata. Cazul Velodrom a ramas in istoria administratiei Bulucea, dupa ce consilierii au fost pusi sa voteze studiul de fezabilitate desi investitia era deja realizata. Extinderea retelei de iluminat public ar costa primaria alte 1,6 milioane de euro, pe linga cele 12,3 milioane de euro asumate prin contractul semnat in 2002

Consiliul Local (CL) Craiova are pe ordinea de zi a sedintei ordinare de miine un proiect de hotarire prin care consilierilor li se cere votul favorabil pentru incheierea unui act aditional la contractul incheiat cu firma LUXTEN LIGHTING COMPANY SA Bucuresti, pentru reabilitarea sistemului de iluminat public din municipiu. Proiectul respectiv urmareste alocarea a aproape 1,6 milioane de euro, pentru extinderea retelei in alte zone decit cele prevazute in contractul initial incheiat la sfirsitul lui 2002, la o valoare fara TVA de 12,3 milioane de euro. Chiar in fruntea listei cu zonele pentru care se solicita extinderea retelei figureaza obiectivul… Velodrom, unde toti craiovenii pot verifica faptul ca lucrarea s-a executat deja. Dincolo de faptul ca lucrarea a fost facuta fara ca intre firma LUXTEN si primarie sa existe un contract in acest sens (Velodromul nu fusese trecut in caietul de sarcini), lucrarea, al carei cost responsabilii din primarie spun ca nu a fost calculat, nu a fost platita. In consecinta, municipalitatea pune din nou carul inaintea boilor in cazul „Velodrom“, cerind, prin proiectul de hotarire care va fi bagat sub nasul consilierilor locali, sa includa extinderea deja executata in costul celor 1,6 milioane de euro care se intentioneaza sa fie alocati firmei LUXTEN. De altfel, se pastreaza traditia administratiei Bulucea, cind consilierii au fost pusi sa voteze studiul de fezabilitate al Velodromului dupa ce lucrarile erau facute.

A fost supralicitata valoarea lucrarilor impuse prin caietul de sarcini?

Interesant este faptul ca municipalitatea recunoaste, cu aceasta ocazie, ca valoarea de 12,3 milioane de euro a contractului de reabilitare a iluminatului public in Craiova, conform caietului de sarcini, a fost supraestimata la vremea respectiva. „Pe total sistem de iluminat, solutiile tehnice adoptate au permis executarea reabilitarii si extinderii iluminatului public pe o lungime de 470 de kilometri cai de circulatie, fata de cei 362 impusi prin contract, fara a se depasi valoarea aprobata prin contractul respectiv“, se scrie in referatul de specialitate anexat la proiectul de hotarire menit sa convinga consilierii craioveni ca firma LUXTEN merita in plus alte 1,586 milioane de euro (fara TVA) pentru a-si extinde retelele. In loc sa se laude cu ce „treaba buna“ face LUXTEN, primaria ar trebui sa spuna si altceva: in conditiile in care cu 12,3 milioane de euro se pot face 470 de kilometri de retea, pe ce criterii au fost asumati in contract, la aceeasi suma, numai 362 de kilometri?

Revenind la cazul „Velodrom“, autoritatile sustin ca au fost nevoite sa comande aceasta lucrare, pentru a folosi pista din parc drept cadru de manifestare a festivalului berii si a Zilelor Craiovei. Intrebati ce se va intimpla in cazul in care consiliul local nu va vota alocarea celor 1,6 milioane de euro prin act aditional, pentru a putea fi platite si lucrarile, edilii spun ca solutia exista. „Includem Velodromul in cele 12,3 milioane de euro“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Cu alte cuvinte, includem, ca mai suporta. Chiar daca obiectivul nu figureaza in caietul de sarcini pe care firmele participante la „concursul de solutii“ l-au cumparat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS