14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate61,2% dintre craioveni vor ca primaria sa preia clubul Universitatea

61,2% dintre craioveni vor ca primaria sa preia clubul Universitatea

Institutul Social Oltenia (ISO) a dat ieri publicitatii rezultatele unui sondaj de opinie efectuat in perioada 15-16 noiembrie, legate de optiunile craiovenilor privind preluarea finantarii echipei de fotbal Universitatea Craiova de primarie. Potrivit celor declarate de prof. Dumitru Otovescu, coordonatorul acestui proiect, sondajul a fost realizat de 49 de studenti la sociologie in cadrul Universitatii din Craiova, pe 1.200 de persoane, cu o marja de eroare de 2,8%.

Primaria sa finanteze echipa in asociere cu oamenii de afaceri

Craiovenii au fost intrebati daca sint de acord ca primaria sa preia finantarea echipei de fotbal fanion a Baniei si daca sint de acord ca pentru acest lucru sa se cheltuiasca bani publici. Potrivit sondajului, 61,2% dintre cei chestionati au raspuns ca sint de acord cu preluarea echipei de fotbal Universitatea Craiova de primarie, in timp ce 29,5% considera ca aceasta actiune nu este necesara, iar 9,3% nu au putut aprecia. In ceea ce priveste modul in care municipalitatea ar trebui sa se implice in finantarea echipei de fotbal, 43,3% dintre cei care au fost de acord cu trecerea Universitatii la primarie au raspuns ca din banii publici ar trebui sa se faca doar o mica parte din cheltuieli, iar restul sa provina din asocierea cu oameni de afaceri. La aceasta intrebare, 28,2% dintre cei chestionati au raspuns ca primaria ar trebui sa suporte cea mai mare parte din cheltuieli, iar 23,5% – ca municipalitatea ar trebui sa se ocupe de toate cheltuielile echipei.

Fotbalul intruneste doar 3,7 procente in prioritatile orasului

Dintre cei care nu sint de acord ca primaria sa preia finantarea Universitatii, cea mai mare parte dintre chestionati (40,3%) si-au motivat raspunsul prin aceea ca municipalitatea nu are destule fonduri, 20,9% au raspuns ca nu intra in atributiunile primariei o astfel de chestiune, 12,9% au motivat ca finantarea fotbalului o sa afecteze rezolvarea altor probleme, iar alti 5,2% au raspuns ca primaria nu are competente in acest domeniu. 51,2% dintre cei care au raspuns favorabil considera ca Universitatea Craiova ar avea rezultate mai bune daca ar fi preluata de primarie. Interesant este insa ca, la intrebarea privind prioritatile orasului, preluarea si redresarea echipei de fotbal ocupa un loc codas, cu numai 3,7%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS