12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumai doua partide politice au primit bani in aceasta campanie electorala

Numai doua partide politice au primit bani in aceasta campanie electorala

Reprezentantii formatiunilor politice din judetul Olt nu se grabesc sa declare banii primiti de la demararea campaniei electorale si pina in prezent. Potrivit prevederilor Legii nr. 43/2003, privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, contributiile primite de formatiunile politice dupa deschiderea perioadei electorale de la persoanele fizice sau juridice din tara pot fi folosite pentru campania electorala a unui partid numai daca, in prealabil, au fost declarate Curtii de Conturi de mandatarul financiar.

Exceptie fac formatiunile politice care primesc bani de la bugetul de stat, acest lucru fiind valabil numai in cazul citorva partide politice. Potrivit inspectorilor Camerei de Conturi Olt, numai doua partide au declarat pina in prezent sumele primite de la inceputul campaniei electorale. Alianta D.A. PNL-PD a declarat initial ca a primit donatii de 600 de milioane de lei, pentru ca, zilele trecute, sa mai mentioneze un „surplus“ de aproximativ 50 de milioane de lei. Cel de-al doilea partid este Noua Democratie, al carui mandatar financiar a declarat infima suma de… sase milioane de lei.

Procurorii financiari olteni asteapta ca si celelalte partide sa declare banii primiti in timpul campaniei electorale, mai ales ca sint noua formatiuni care au declarat ca au mandatari financiari.

Pina in prezent, nici o formatiune politica nu a declarat Camerei de Conturi mijloacele de propaganda folosite (afise, bannere, postere, calendare etc.), precum si numarul acestora. Acest lucru nu este singular, politicienii miscindu-se greu si in perioada alegerilor locale din vara. Procurorii financiari au tinut sa reaminteasca celor inscrisi in lupta electorala ca toate materialele de propaganda trebuie sa fie inscriptionate cu numele societatii comerciale care le-a realizat, precum si cantitatea comandata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS