10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeclaratiile presedintelui Ion Iliescu, folosite de Alianta D.A. pentru a demonstra „coruptia din PSD“

Declaratiile presedintelui Ion Iliescu, folosite de Alianta D.A. pentru a demonstra „coruptia din PSD“

Aliatii au facut referire la scandalul RAFO Onesti, societate „iertata de datorii de peste 15.000 de miliarde“ datorita relatiilor „clientelei politice“

Reprezentantii filialei doljene a Aliantei D.A. PNL-PD au atacat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, decizia guvernului de a trece recupererea datoriilor catre stat a rafinariilor RAFO Onesti si CAROM Darmanesti in sarcina Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Aliatii sustin ca prin aceasta „nationalizare“ se acopera, de fapt, cei care ani de zile au stors din profitul celor doua fabrici milioane de dolari, fara sa plateasca un leu statului.

Datoriile ce trebuie recuperate se ridica la aproximativ 15.000 de miliarde de lei, iar aliatii sustin ca efortul financiar pe care trebuie sa il suporte fiecare contribuabil roman se ridica la circa 100 de euro.

Ca sa le dea un exemplu celor de la putere, aliatii au citat din discursurile presedintelui Ion Iliescu, aparute in presa in ultimii patru ani de mandat. „Nu m-am opus si nu ma opun capitalismului. Dar ma opun existentei unui soi de capitalism clientelar, marcat de concurenta incorecta, ca urmare a asocierii sale cu politica“. Aceste cuvinte i-ar apartine lui Ion Iliescu, citat de agentia de presa Rompres pe 26 noiembrie 2003. „Cele spuse de Ion Iliescu descriu foarte bine ceea ce s-a petrecut acum citeva zile la RAFO Onesti“, a declarat Horatiu Buzatu, presedintele PNL Dolj si copresedinte al filialei teritoriale a Aliantei D.A.

In consecinta, aliatii spun ca vor anula ordonanta de urgenta referitoare la RAFO imediat ce vor ajunge la putere, dupa alegerile de pe 28 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS