12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii rau-platnici ai RAADPFL au ajuns in strada

Chiriasii rau-platnici ai RAADPFL au ajuns in strada

Zeci de craioveni risca sa isi petreaca sarbatorile in strada, deoarece nu si-au achitat chiria. Reprezentantii RAADPFL, institutia care se ocupa de administrarea imobilelor, au ajuns la limita rabdarii, dupa ce in urma cu citeva luni i-au atentionat pe chiriasii rau-platnici ca vor lua masuri dure. Cei care au fost dati in judecata, dar si cei evacuati ameninta ca vor face apel la autoritatile locale, pentru a-i sanctiona pe cei care i-au aruncat in strada.

Problemele Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) legate de chiriasii din casele pe care le administreaza au luat amploare. Desi pina in momentul venirii sezonului rece conducerea institutiei decit amenintase ca ii va evacua pe rau-platnici, in prezent, a trecut la actiune. Nici nivelul datoriilor nu s-a diminuat, desi administratorii de imobile ii someaza deseori pe cei care nu sint la zi cu plata intretinerii. Chiriasii nu s-au inghesuit la sediul RAADPFL pentru a achita din restante.

„Am evacuat deja o parte din cei care aveau datorii foarte mari. In prezent, avem in instanta destule procese pe rol. I-am pasuit foarte multa vreme, insa unii pur si simplu nu au dorit sa inteleaga. Citiva, pe linga datorii la chirie, aveau si la intretinere. Nu puteam sa suportam toate aceste pierderi“, a precizat Viorel Nicolae, directorul adjunct al RAADPFL.

Datornicii au ramas pe drumuri

Majoritatea celor care nu isi platisera datoriile de citeva luni erau convinsi ca nimeni nu poate lua nici o masura impotriva lor, deoarece ar ramine pe drumuri. Cel mai la indemina motiv pe care il invoca acestia pentru ca nu si-au achitat restantele este lipsa banilor.

„M-au dat afara din casa in care am trait mai bine de trei ani. Mi-au zis ca am datorii prea mari. Daca nu aveam bani, de unde sa le platesc? Dar ei nu au inteles si mi-au zis ca, daca nu dau cel putin o parte, o sa ajung in strada. Si asa au facut! Dar nu-i nimic, am eu ac de cojocul lor. Miine (ieri – n.r.) e ziua lui Solomon si ma duc la audiente. Daca nu ma primesc, imi iau copiii si ne postam in fata primariei. O sa dormim in frig daca e nevoie, ca oricum nu avem unde sa stam“, a povestit o tinara mama evacuata.

Desi unele datorii se ridica la peste 100 de milioane de lei/ apartament, familiile restantiere nu fac nici un efort sa le diminueze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS