11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj trebuie sa obtina acceptul MApN si al guvernului

CJ Dolj trebuie sa obtina acceptul MApN si al guvernului

Autoritatile doljene vor sa ceara fonduri PHARE in valoare de pina la sapte milioane de euro, pentru realizarea unui centru expozitional si a unui incubator de afaceri la marginea orasului, unde consiliul judetean detine 8.000 de metri patrati de teren. Problema este ca acest teren este inconjurat de alte terenuri, care apartin Armatei si, ca el sa fie folosit, Consiliul Judetean (CJ) Dolj trebuie sa obtina atit acceptul MApN, cit si al guvernului.

„Am preluat acest teren pe care se afla citeva rezervoare de kerosen de la fabrica de avioane. Este, de fapt, o enclava in interiorul a 13 hectare de teren care apartin inca Armatei. Pentru ca nu il putem folosi in aceasta forma, am purtat discutii cu MApN si ni s-a promis ca toate cele 13 hectare vor fi trecute in proprietatea consiliului judetean. Aici vrem sa amenajam un centru expozitional si un incubator de afaceri“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. Potrivit acestuia, locatia este vizata pentru un proiect cu finantare externa derulat prin Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia, estimarile costurilor viitorului centru expozitional fiind cuprinse intre patru milioane de euro minimum si sapte milioane de euro maximum.

17 miliarde de lei de la buget pentru cofinantari

De altfel, proiectul respectiv s-a aflat si pe ordinea de zi a sedintei ordinare de marti a CJ Dolj, pentru care consilierii judeteni au votat, la pachet cu alt proiect, alocarea de la buget a 17 miliarde de lei. Pentru ca proiectul de finantare externa care trebuie depus cel mai tirziu pe 17 decembrie sa fie eligibil, autoritatea locala care asigura cofinantarea trebuie sa demonstreze ca si-a prevazut deja in buget sumele necesare in acest sens.

Ramine de vazut daca acest demers va fi si realizat in mai putin de o luna, cit le-au ramas la dispozitie autoritatilor. Mai ales in conditiile in care pasii care trebuie urmati sint destul de complicati raportat la timpul disponibil. Este nevoie in primul rind de acceptul MApN pentru predarea celor 13 hectare catre CJ Dolj, de o hotarire de CJ privind preluarea terenului, apoi de o hotarire de guvern in acest sens, si abia apoi realizarea proiectului pentru obtinerea celor patru-sapte milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS