14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii nu doresc sa ia parte la luarea deciziilor

Craiovenii nu doresc sa ia parte la luarea deciziilor

Primaria Craiova va supune spre aprobare, in sedinta consiliului local, care se va desfasura la sfirsitul lunii noiembrie, modificarea regulamentului Comitetului Consultativ Cetatenesc (CCC). Actiunea intervine dupa ce a fost aprobata impartirea orasului in 27 de zone. Din aceasta cauza, s-a cerut si marirea numarului de membri din CCC, de la 15 la 27. Marti, la sediul primariei a avut loc o noua intilnire a Comisiei de selectie a persoanelor care vor face parte din comitet, pentru a intervieva o serie de craioveni care si-au exprimat optiunea de a fi membri ai acestui organism. Interesul pentru aceasta forma de comunicare intre cetateni si autoritatile publice este destul de scazut, daca e sa tinem seama de aproximativ 40 cereri depuse in acest sens. Motivul ar fi poate si faptul ca participarea la CCC se realizeaza doar pe baza de voluntariat. Craiovenii vor munci fara sa primeasca un ban pentru efortul depus. Asa se poate explica de ce doar 40 din 330.000 de craioveni.

„Din pacate, am avut putine cereri din partea celor care doreau sa faca parte din componenta comitetului. Noi i-am asteptat sa ia initiativa si sa vina la noi, pentru a ne ajuta reciproc. In momentul in care ii vom desemna pe cei alesi, vor putea sa se organizeze pe baza regulamentului. Cu aceasta ocazie, vor lua nastere si consiliile consultative de cartier“, a precizat Elvira Stancu, sefa Serviciului relatii cu publicul din cadrul Primariei Craiova.

Craiovenii trateaza cu indiferenta problemele orasului

Desi constituirea CCC a fost aprobata inca din sedinta ordinara a consiliului local din 26 februarie, craiovenii nu s-au ingramadit nici macar sa se inscrie pe lista din care urma sa fie alesi viitorii membri. Trei consilieri municipali si doi sefi de servicii din cadrul primariei vor hotari cine va face parte din CCC. Membrii comitetului urmeaza sa asigure o mai buna cunoastere a problemelor cu care se confrunta cetatenii si transmiterea lor catre autoritatile locale. Din cei 40 de craioveni, doar 27 vor fi alesi. Restul nu trebuie sa „dispere“, deoarece pot face parte din consiliile consultative de cartier. „Am vrut si eu sa ma duc, dar am auzit ca voi fi nevoit sa merg pe la oameni acasa sa ii intreb daca au vreo problema. In acelasi timp, ar fi trebuit sa imi fac si o echipa dintre cei care stau in cartier cu mine. Ma omoara spiritul civic!“, a declarat un craiovean.

Reprezentantii primariei sustin ca prin aceasta metoda problemele cu care se confrunta craiovenii vor fi mai bine identificate. In acelasi timp, sugestiile, recomandarile si opiniile lor vor fi detaliate, constituind un real sprijin in luarea deciziilor la nivelul municipalitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS