12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTratamentele naturiste cistiga teren printre craioveni

Tratamentele naturiste cistiga teren printre craioveni

Produsele naturiste au din ce in ce mai mare cautare, o data cu inceputul sezonului rece. Multi craioveni prefera sa inlocuiasca medicamentele clasice cu cele fabricate exclusiv pe baza de plante. Ei spun ca, de cele mai multe ori, nu mai apeleaza la medici pentru diferite afectiuni, ci merg direct la magazinele care comercializeaza produse pe baza de plante, de unde isi cumpara ceea ce cred ei ca au nevoie, solicitind uneori si sfatul vinzatorului.

Persoanele care apeleaza la astfel de metode de tratament spun ca au auzit de la rude sau de la prieteni despre ele si ca le prefera in locul medicamentelor clasice, care in opinia lor contin prea multe substante chimice. Exista situatii cind aceste tratamente dau roade, insa sint si cazuri in care persoanele bolnave nu scapa nici de tratamentele clasice, fiind nevoite pina la urma sa apeleze la medici pentru a se vindeca.

„Eu prefer sa iau medicamente pe baza de plante, sint mult mai sanatoase, in special cele pe baza de miere. De cele mai multe ori merg direct la un astfel de magazin si cumpar direct ceea ce consider eu ca imi face bine, uneori mai cer si sfatul vinzatoarei. Imi iau si diverse ceaiuri si am observat ca imi fac bine“, a spus o clienta a unui astfel de magazin, Mariana Dumitrescu, de 43 de ani, din Craiova, care a adaugat ca prietenele ei, dar si familia procedeaza la fel.

O alta clienta, de aceasta data studenta, spune ca de obicei cumpara produse pe baza de miere, dar intotdeauna consulta si medicul atunci cand are probleme de sanatate.

„Cred ca parerea medicului de familie sau a unui specialist este necesara atunci cind esti bolnav, nu te poti trata dupa ureche. Este adevarat ca produsele naturiste sint foarte bune si sanatoase, dar cred ca trebuie consultat neaparat un medic atunci cind vrei sa iei astfel de produse“, a spus Cerasela Coman, de 22 de ani, din Craiova.

Comerciantii spun ca vinzarea a crescut in ultima perioada

„Din ce in ce mai multi oameni vin sa ne intrebe despre diferite produse. Ei spun ca au citit prin reviste sau au aflat de la cunostinte si prieteni despre ele. Este adevarat ca vinzarea a crescut in ultimul timp“, spune Cornelia Dinescu, vinzatoare la un astfel de magazin.

La un alt magazin, vinzatoarea este de parere ca, totusi, cei care vor sa urmeze tratamente naturiste ar trebui sa se adreseze in primul rind medicilor. „Cred ca nu ar trebui ca persoanele cu diverse afectiuni sa se trateze dupa ureche, doar pentru ca au auzit despre tratamentul respectiv. Normal ar fi ca bolnavii sa se adreseze unui medic, care, eventual, sa le recomande ceea ce este benefic pentru ei“, a precizat Carmen Golea, care a adaugat ca se observa o crestere a numarului de persoane care apeleaza la astfel de tratamente.

Cele mai cautate produse naturiste sint cele pe baza de miere, precum si ceaiurile pentru diverse afectiuni. De asemenea, sint cautate unguentele si cremele pe baza de plante.

Medicii au pareri diferite in privinta tratamentelor naturiste

Parerile medicilor sint impartite in ceea ce priveste eficienta tratamentelor naturiste. Sint multi medici care nu agreeaza astfel de tratamente, ci numai pe cele clasice. Exista insa si medici de familie care se pronunta pentru medicamentele pe baza de plante, dar in completarea celor clasice.

„Consider ca un bolnav trebuie sa se prezinte neaparat la medic, fie el de familie sau specialist. Doar medicul este cel care poate stabili tratamentul adecvat. Si este vorba, desigur, despre un tratament clasic. Nu am nimic impotriva ceaiurilor sau plantelor, dar nu cred ca acestea pot vindeca o boala. Cel putin nu o pot vindeca daca nu este efectuat si un tratament clasic corespunzator“, este de parere un medic de familie craiovean.

Altul insa a spus: „Eu intotdeauna, atunci cind este posibil, recomand pacientilor mei si un tratament naturist, bineinteles in completarea unuia clasic. Exista afectiuni care se pot vindeca foarte bine cu astfel de tratamente, dar numai in conditiile in care acestea sint indicate de medic. Desigur, nu sint de acord cu tratamentele efectuate dupa ureche, care, de multe ori, pot agrava boala pacientului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS