23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImaginea Universitatii Craiova, amanetata pe viata

Imaginea Universitatii Craiova, amanetata pe viata

• Dinel Staicu a declarat ieri, pentru GdS, ca a concesionat drepturile tv ale echipei de fotbal Asociatia Stiinta Craiova, pe „perioada nedeterminata“ •„Perioada nedeterminata, adica atita timp cit exista Universitatea Craiova“, a completat patronul oltean

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a facut publica ieri oferta pe care Dinel Staicu a facut-o primariei, pentru preluarea de catre municipalitate a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Reamintim ca, in urma cu citeva saptamini, Dinel Staicu a declarat presei ca pe 18 noiembrie se va retrage de la SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA Craiova SA, firma care finanteaza echipa, lasind Primaria Craiova actionar majoritar. Conform ultimei structuri a actionarilor, pusa de Staicu la dispozitia primariei dupa cereri repetate, cu cele patru miliarde de lei de care municipalitatea a cumparat actiuni, administratia craioveana ar detine 3,4% din firma. Negocierile dintre Dinel si primarul Solomon au ramas pina in prezent secrete. Ieri insa, Antonie Solomon a fost de acord sa faca publice conditiile pe care patronul Universitatii Craiova le-ar fi pus primariei pentru preluarea echipei.

„Ultima oara cind am discutat cu el, Staicu mi-a spus ca da echipa gratis primariei, inclusiv faxul, autocarul si cantonamentul. Ni s-a propus sa luam toti jucatorii, mai putin pe Mihaita Plesan, pe care il pastreaza. De asemenea, Staicu a spus ca mai vrea sa pastreze drepturile tv, pe care le-a concesionat unei firme de-ale sale (fara sa ne spuna insa pe ce perioada) si 15% din actiunile clubului“, a declarat Antonie Solomon.

Comisia de negociere, condusa de Gigi Nedelescu

In asteptarea sondajului de opinie care va fi facut de Institutul Social Roman (ISR), ce urmeaza sa releve daca locuitorii Baniei sint de acord ca primaria sa se ocupe de finantarea Universitatii Craiova, primarul Antonie Solomon a alcatuit o comisie de „negociere“ cu Dinel Staicu. Din acest colectiv fac parte, dupa spusele lui Solomon, consilierii municipali Mihai Neagoe, Petre Gongu – presedintele Comisiei de buget-finante a CL Craiova, Bianca Predescu, Rodion Camataru, Nicoleta Miulescu – secretarul CL, viceprimarul Gheorghe Nedelescu si Nicolae Pascu – directorul Directiei economice a primariei. Dupa toate probabilitatile, seful acestei comisii va fi vicele Nedelescu. In acelasi timp, directorul economic, Nicolae Pascu, si secretarul, Nicoleta Miulescu, ar trebui sa ia legatura cu toate primariile din tara implicate in finantarea echipelor de fotbal locale, pentru a studia modul in care ar trebui sa procedeze Primaria Craiova in problema Universitatea Craiova.

Staicu: „Am evaluat echipa la sase milioane de euro“

La rindul sau, Dinel Staicu a declarat ca nu este vorba de nici o oferta, ci ca el va diminua capitalul social al SC FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA Craiova SA, iar primaria va deveni actionar majoritar si va decide ce trebuie sa faca cu echipa. Patronul Universitatii ar fi cesionat deja drepturile de televiziune catre alta firma, din care vrea sa-si recupereze investitiile pe care zice ca le-a facut pina acum in club. „Am evaluat echipa la sase milioane de euro. Daca banii astia erau pusi la o banca, produceau si ei ceva. Asa ca trebuie sa-mi recuperez investitia din drepturile tv. Eu am concesionat deja drepturile tv, pe perioada nedeterminata, catre o firma a mea, cu care am mai lucrat. Se numeste Asociatia Stiinta Craiova“, a spus Dinel Staicu, care a precizat ca „perioada nedeterminata“ inseamna „atita timp cit exista Universitatea Craiova“. Patronul oltean a declarat si ce intentioneaza sa faca in celelalte probleme: „Mihaita Plesan ramine al meu. Daca el vrea sa joace imprumutat la Universitatea Craiova, nu-i nici o problema. Daca nu, eu pot sa-l duc la Ajax, in China, in Rusia, oriunde vrea“, „Contractele de publicitate le ramin, eu le-am garantat la valoarea de 300.000 de euro, dar dupa aceea trebuie sa negociezi cu ei“, „La 15% considerasem satelitul, asa, dupa ochi, dar, daca nu accepta, eu pot sa ma retrag“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS