15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGaura de sapte miliarde in bugetul CJ Dolj pentru copiii institutionalizati

Gaura de sapte miliarde in bugetul CJ Dolj pentru copiii institutionalizati

Ca sa-si recupereze paguba, administratia se gindeste sa dea in judecata 22 de judete din care provin cei 238 de copii aflati in grija centrelor de plasament doljene

Consiliul Judetean (CJ) Dolj ar putea actiona in instanta 22 de institutii similare din tara pentru recuperarea cheltuielilor pe care le-a facut cu copiii institutionalizati proveniti din aceste judete si cazati in centrele de plasament din Dolj. Potrivit vicepresedintelui CJ, Constantin Dascalu, suma nerecuperata se ridica la aproximativ sapte miliarde de lei, cheltuielile fiind facute pentru intretinerea celor 238 de copii proveniti din alte judete.

„In Dolj, avem 1.090 de copii institutionalizati, dintre care 238 provin din alte judete. Fondurile pentru intretinerea lor provin de la bugetul de stat si din contributia consiliului judetean. Pentru 2004, acestea s-au ridicat la 36,4 miliarde de lei. Contributia noastra trebuie recuperata de la consiliile judetene de unde provin copiii, insa, cum acestea intirzie cu platile, nu este exclus sa-i dam in judecata“, a declarat Constantin Dascalu. In acelasi timp, CJ Dolj are datorii de 69 de milioane de lei pentru cei patru copii institutionalizati care provin din Dolj si se afla in grija centrelor de plasament din judetul Iasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS