15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrele de plasament din Olt vor fi transformate in camine de batrini

Centrele de plasament din Olt vor fi transformate in camine de batrini

Desi actiunea de inchidere a centrelor de plasament este in plina desfasurare, autoritatile judetului Olt vor sa dea lovitura printr-o noutate in domeniu. Astfel, fostele orfelinate vor ramine centre de protectie sociala, dar ele se vor adresa unei noi categorii, batrinii fara adapost sau „nerecunoscuti“ de rude.

„Centrele de plasament care se vor inchide intentionam sa le transformam in camine de batrini. Avind in vedere ca, de la 1 ianuarie 2005, va exista o singura institutie care se va ocupa de asistenta sociala, prin unirea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului cu Directia de Asistenta Sociala, lucrurile nu vor fi scapate de sub control. Vom crea servicii alternative de protectie, dupa ce vom inchide centrele de plasament. Pina in 2007 speram ca vom reusi sa inchidem toate centrele de plasament din judet si sa le transformam in camine care sa ofere conditii decente de trai pentru batrinii care au probleme de locuit sau cu rudele“, a spus Jenel Copilau, presedintele Consiliului Judetean Olt. Desfiintarea centrelor de plasament va atrage dupa sine cresterea numarului locuintelor de tip rezidential pentru ingrijirea copiilor orfani.

In viitorul apropiat, trei centre de plasament vor fi inchise dupa ce Directia pentru Protectia Copilului a obtinut aprobarea in cazul a trei proiecte cu finantare Phare. Este vorba despre centrele „Speranta“ din Slatina, pentru inchiderea caruia se vor folosi 427.000 de euro, „Optimistii“ (390.000 de euro) si „Elisabeta“ (540.000 de euro), ambele din Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS