18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin dragoste pentru Cuty

Din dragoste pentru Cuty

Puiu Pacuraru este primul craiovean care a dat in judecata autoritatile locale pentru un ciine. Si nu este vorba de vreun ciine de soi, ci de un maidanez, de care cititorul nostru s-a atasat ca de propriul copil, inainte ca hingherii sa i-l rapeasca pentru totdeauna de linga locuinta. Craioveanul este convins ca angajatii Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primariei Craiova au ucis-o pe Cuty, cum obisnuia sa-si alinte catelusa, si a cerut despagubiri de 17 milioane de lei.

„Am fost proprietarul unei cateluse roscate de rasa comuna, in virsta de aproximativ 12 ani, talie mijlocie, pe care o aveam de zece ani, animal de care ma ingrijeam indeaproape, asigurindu-i hrana zilnica corespunzatoare, un adapost bun in spatele blocului si un tratament medical corespunzator, in raport de normele sanitar-veterinare“, a sustinut Pacuraru. Catelusa, care raspundea la numele de Cuty (a se citi Cuti – n.r.), era, potrivit stapinului, un animal „inteligent, expresiv, nobil, blind si cu multa usurinta se apropia de oricine daca era strigata pe nume“.

Din pacate, in luna august, craioveanul a ramas fara cel mai bun prieten, in urma unei „razii“ a echipei de Ecarisaj a Serviciului de Salubritate din cadrul Primariei Craiova. Barbatul sustine ca, in naivitatea ei, Cuty i-a confundat pe hingheri cu niste oameni cumsecade, lasindu-se cu usurinta „sechestrata“. „In dimineata acelei zile, hingherii nu s-au obosit sa prinda ciinii vagabonzi care deranjau sau unii erau chiar periculosi pentru locatari prin agresivitatea lor, insa, gasind in coltul blocului catelusa mea, s-au apropiat de ea si, fiind blinda, au prins-o cu usurinta, au urcat-o in duba si au plecat cu ea“.

Cum Pacuraru nu se afla acasa in momentul „rapirii“, a aflat intreaga poveste de la vecinii sai si a a incercat sa-si recupereze catelusa. „Am telefonat in aceeasi zi de doua ori la Ecarisaj. Prima oara, in jurul orei 13.30, mi-au spus ca hingherii nu se intorsesera de pe teren. O jumatate de ora mai tirziu, cind am revenit cu un nou telefon, mi-au spus ca plecasera din nou pe teren. In dimineata urmatoare am vorbit cu medicul veterinar si a ramas sa ma prezint la adapostul de la Facai ca sa-mi iau ciinele“.

„Fusese omorit cu cruzime, fara motiv si fara discernamint“

In ciuda demersurilor disperate pe linga cei care i-au rapit ciinele, Pacuraru nu si-a mai recuperat niciodata animalul preferat. „Hingherii mi-au spus ca fusese dat unui barbat a carui identitate nu am putut-o afla niciodata“. Proprietarul ciinelui e de altfel convins ca animalul sau preferat nu a ajuns la un iubitor de animale, ci a fost eutanasiat: „Ulterior, mi-am dat seama ca, in realitate, animalul fusese omorit chiar in ziua in care fusese luat de linga bloc, cu cruzime, fara motiv si fara discernamint, indata ce a fost dus la Facai, iar comportarea contradictorie si confuza a hingherilor a avut drept scop sa ma induca in eroare si sa ma dezorienteze pentru a-si putea ascunde astfel vinovatia lor“.

Considerind ca fiindu-i rapit animalul de casa i-au fost aduse nu doar prejudicii materiale, ci si morale, craioveanul a facut pe 12 noiembrie plingere in instanta impotriva Consiliului Local Craiova, solicitind plata unor despagubiri de 17 milioane de lei, din care o mare parte o reprezinta contravaloarea meselor zilnice, „totdeauna cu carne sau salam“, pe care i le oferea lui Cuty. In aceeasi suma sint incluse si cheltuielile cu ingrijirile medicale de care a beneficiat patrupedul, constind in „doua operatii de eliminare a tumorilor vaginale (facute pentru cauterizarea tumorilor), tratament la domiciliu (trei sedinte) cu antibiotice pentru vaginita, intretinere si tratament medical de deparazitare viermi intestinali si paraziti externi si dermatoza hipotiroidiana (dereglare hormonala)“, care la valoarea actuala s-ar ridica, potrivit pretentiilor proprietarului, la 2.700.000 de lei. Plus daunele morale de 3.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS