25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria se vede obligata sa respecte asocierea cu SC Fulga Prod

Primaria se vede obligata sa respecte asocierea cu SC Fulga Prod

In scandalul iscat intre Primaria Craiova si SC Fulga Prod SRL, municipalitatea s-a recunoscut invinsa. Dupa ce a declarat in mai multe rinduri ca juristii primariei vor lua la puricat contractul de asociere cu societatea craioveana, prin care edilii locali se obligau sa puna la dispozitia SC Fulga Prod sapte spatii in pietele si tirgurile din oras pentru amenajarea unor puncte de colectare a deseurilor reciclabile, viceprimarul Sorin Iordache a recunoscut ca patronul firmei, Marian Fulga, are dreptate. In consecinta, municipalitatea va trebui sa identifice in urmatoarele zile cele sapte amplasamente pentru a respecta clauzele contractuale, chiar daca acestea au fost negociate de fosta administratie.

„Juristii nostri au analizat contractul pentru a vedea daca firma Fulga Prod si-a indeplinit obligatiile contractuale si se pare ca totul este in regula. In urmatoarele zile vom identifica cele sapte spatii pentru a i le pune la dispozitie. Vom verifica insa daca, pina la sfirsitul anului, patronul firmei pune in aplicare ceea ce a cerut“, a declarat viceprimarul Iordache.

Din spusele acestuia rezulta ca municipalitatea a devenit „mai blinda“ dupa ce a studiat contractul dintre cele doua parti. In urma cu aproximativ o saptamina, acelasi viceprimar Iordache se arata nemultumit de insistentele patronului Marian Fulga, care ii ameninta pe cei doi viceprimari si pe primarul Antonie Solomon ca va incepe amplasarea constructiilor in spatiile pe care conducerea municipalitatii i le acordase doar verbal. „Va informam ca deja am pornit la amplasarea primului chiosc in Valea Rosie, sub presiunea mass- media si a Garzii de Mediu, amplasare a carei legalitate va trebui sa o justificati si cu documente scrise, nu numai verbale“, scria Marian Fulga pe 29 octombrie.

Maximum o suta de dolari pe luna

Citeva zile mai tirziu, viceprimarul Iordache declara GdS ca suma din contract pe care urma sa o plateasca municipalitatii Marian Fulga i se pare prea mica. „Doar o suta de dolari pentru fiecare amplasament in locuri centrale mi se pare cam putin. Vom studia contractul cu mare atentie“, a spus acesta. In urma „studiului“, viceprimarul si-a dat seama ca nu poate interveni, contractul fiind perfect valabil. Edilii locali, timp de cinci ani, cit dureaza contractul, vor obtine doar 700 de dolari pentru niste spatii aflate in principalele locatii comerciale ale orasului. Cu un singur lucru nu este de acord Sorin Iordache.

„Autorizatiile de constructie pentru noile amplasamente pe care o sa i le dam va trebui sa si le plateasca singur“, a precizat acesta. Marian Fulga declara insa ca nu va mai scoate nici un leu din buzunar, deoarece greseala apartine primariei care i-a dat doua spatii pe care erau amplasate alte firme. Se pare, insa, ca in cele din urma, patronul firmei Fulga Prod va cadea la pace cu primaria si in privinta acestui aspect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS