15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul cheama in judecata firmele datoare prin anunturile din presa

Fiscul cheama in judecata firmele datoare prin anunturile din presa

Finantele publice doljene au declansat o ampla campanie de chemare in judecata a firmelor care nu si-au mai platit darile catre bugetul consolidat al statului. Pentru ca citatiile trimise pe adresa respectivelor firme se intorc din cauza faptului ca prin sediul declarat al acestora nu este nimeni sau pur si simplu societatile cu pricina nu mai au nici un fel de activitate, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a decis sa publice in presa anunturile de chemare in judecata pentru a-i notifica pe administratori de intentia fiscului.

Printre firmele cautate de fisc se numara SC Ligia Com SRL Bailesti, SC Jeni Serv Trans SRL Castranova, SC Legumicola Urzicuta SA, SC Ilar Cost Prod sau SC Reton SRL Calafat. Cele cinci firme „au uitat“ sa plateasca datoriile acumulate catre bugetul consolidat al statului, datorii care au ajuns la aproximativ 3,3 miliarde de lei. Surse din cadrul DGFP Dolj au declarat ca fiscul a procedat la chemarea in judecata a firmelor pentru a-i instiinta pe administratori ca firmele pe care le conduc au datorii de platit.

„Speram ca prin publicarea in presa a anunturilor de citare, persoanele responsabile din cadrul firmelor sa ia la cunostinta de intentia nostra. In unele cazuri, este vorba despre societati care nu mai au activitate deloc“, au precizat sursele amintite. Demersul Finantelor vine la putin timp dupa ce in urma cu aproximativ o luna, la sugestia Tribunalului Dolj, fiscul luase in vizor alte sapte societati la care intentiona sa declanseze procedura de reorganizare judiciara si faliment. De la societatile cu pricina, Finantele aveau de recuperat aproximativ 13 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS