15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele doljene au datorii de zeci de miliarde de lei la medicamente

Spitalele doljene au datorii de zeci de miliarde de lei la medicamente

In top se afla Spitalul de Urgenta Craiova, cu debite de 63,5 miliarde de lei acumulate doar in acest an

Spitalele doljene au acumulat in acest an datorii de zeci de miliarde de lei catre furnizorii de medicamente. La sfirsitul lunii septembrie, sumele datorate se ridicau la 66,7 miliarde de lei, din care ponderea o detinea Spitalul de Urgenta Craiova, cu 63,5 miliarde de lei, in conditiile in care cea mai mare unitate sanitara cu paturi din Oltenia are alocate pentru acest an, doar pentru medicamente, fonduri de 143 de miliarde de lei. O contributie nesemnificativa la datoriile catre furnizorii de medicamente a avut-o Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova, cu 1,2 miliarde de lei, urmat de celelalte spitale din Dolj, cu datorii care insumeaza 2 miliarde de lei.

Potrivit conducerii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, debitele acumulate in acest an sint insa mizilic fata de sumele colosale pe care spitalele doljene le datorau in anii anteriori furnizorilor de medicamente si care sint achitate esalonat de CAS Dolj.

„Pentru arieratele din 2002, numai in acest an au fost alocate, in contul datoriilor catre furnizorii de medicamente, 74 de miliarde de lei, din care 69 de miliarde de lei sint datorii ale Spitalului de Urgenta Craiova“, a mentionat ec. Cristina Moraru, presedinte-director general al CAS Dolj.

Cit despre datoriile din 2004, Cristina Moraru a mentionat ca nu se poate vorbi, deocamdata, de decontarea lor, neexistind o prevedere bugetara care sa permita acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS