15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO societate pastra „la rece“ 118 kilograme de mezeluri expirate

O societate pastra „la rece“ 118 kilograme de mezeluri expirate

Multi craioveni prefera sa-si faca o parte din cumparaturi din depozitele angro datorita preturilor mai mici pe care le au produsele comercializate aici. Calitatea unora dintre acestea lasa adesea de dorit.

Inspectoarea Maria Draghici, din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj, a facut simbata dimineata o „vizita“ depozitului Marlorex. In urma controlului efectuat in hala Frigorifer, unde se comercializau produse din carne, a fost descoperita o cantitate impresionanta de mezeluri expirate. Prima societate luata „prin surprindere“ a fost SC SELMONT SRL din Baia Mare. La aparitia inspectoarei, angajatii s-au facut nevazuti. A ramas totusi gestionarul firmei, care a deschis amabil usa depozitului, pentru a se putea efectua controlul. Primul lucru observat de inspectoare au fost lazile cu mezeluri care se aflau pe jos, ceea ce contravine legii si normelor de igiena. A urmat verificarea etichetelor cu data fabricatiei si a termenului de expirare. Surpriza! Multe dintre ele nu aveau etichete, iar cele care aveau expirau chiar in ziua respectiva. La o verificare mai atenta, s-au descoperit insa mai multe lazi „aranjate“ frumos, care contineau mezeluri alterate, cu un strat substantial de mucegai deasupra. Produsele erau expirate din 24 octombrie, insa angajatii nu s-au obosit sa le arunce. „Cosmetizate“ cu putin otet si ulei pentru luciu poate ar fi putut fi vindute fara nici o problema! Salam italian, parizer afumat, cirnati, cabanos si sunculita taraneasca, toate aceste produse au umplut opt lazi, cintarind 118 kilograme.

„Am efectuat un control agentilor economici care comercializeaza carne si produse din carne. La prima vedere, parea ca totul este in regula. Verificind cu mai multa atentie citeva produse, am descoperit niste lazi ascunse. Dupa ce le-am cintarit, am constatat ca in ele se aflau 118 kilograme de mezeluri alterate. A trecut ceva timp de cind nu am mai gasit o cantitate asa de mare de produse expirate! Am procedat la deteriorarea lor cu detergent, pentru a evita o eventuala comercializare a acestora. Amenda in astfel de cazuri este intre 5 si 30 de milioane, insa societatea respectiva va primi amenda maxima“, a declarat Maria Draghici, inspectoare OJPC.

La aparitia inspectoarei OJPC, angajatii au inchis si au plecat… dupa marfa

Celelalte firme care ar fi trebuit sa fie controlate aveau insa lacatele de mult puse. Cei care mai ramasesera prin depozit dadeau din umeri, nestiind ce sa raspunda in legatura cu lipsa sefilor. Agentul de vinzari al societatii MONALISA din Resita a fost chiar ofensat, cind nu a fost crezut „ pe cuvint de onoare“ ca patroana este plecata sa ia marfa. Omul sustinea ca el nu are cheile depozitului pentru a deschide, chiar daca cu o jumatate de ora inainte incaperea in care erau tinute mezelurile avea usa larg deschisa… Se pare insa ca doar pentru cumparatori, nu si pentru organele abilitate sa efectueze controale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS