20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Fiica mea e prostituata“

„Fiica mea e prostituata“

O mama adusa in pragul disperarii de faptul ca fiica ei a fost racolata de o banda de traficanti de carne vie si obligata sa se prostitueze in strainatate ne-a scris pe adresa redactiei, gindindu-se ca, aflind povestea, alte fete sa nu cada prada unor astfel de indivizi care le promit ca le gasesc locuri de munca in Uniunea Europeana ca menajere ori barmanite, dar, o data ajunse acolo, le exploateaza sexual. Scrisoarea craiovencei Laura S. este de-a dreptul tulburatoare.

„Fata mea, de 17 ani, a parasit tara pe 15 august, fiind luata de o alta fata, cu o Dacie, sub pretextul ca ii asigura un loc de munca in Italia. De atunci nu am mai stiut nimic despre ea, ca sa aud acum ca e in Germania, prostituata. Sotul meu s-a interesat de reteaua care a dus-o peste granita, stie cine sint acei indivizi, dar nu vrea sa spuna pentru ca sintem amenintati cu moartea. Este vorba despre Mitrica Iulian – in Italia – si sotia lui, Paula, care din trei in trei luni vine in tara si ia cite doua fete. Le tin in Italia doua luni si pe urma le trimit in Germania, la fratele ei, prin intermediul surorii ei si al lui Mitrica Iulian, care se ocupa de afacere in Germania. Mitrica Iulian a fost lucrator la tramvaie, la Ocroteala, a plecat in Germania, acum e in Italia, impreuna cu sotia lui si fratele acesteia, care mai are un frate in Germania, ce se ocupa de fete acolo.

Noi nu putem sa ne punem cu acesti indivizi, ca ne-au amenintat cu moartea. Sotul meu e un om fricos, asa ca m-am hotarit sa va scriu eu. El plinge toata ziua, in special cind primim vreun telefon prin care sintem amenintati cu moartea.

N-am decit sa inghit amarul si suferinta, plinsul si amaraciunea, decit sa ne fie toata familia omorita de acesti indivizi. Nu mai avem curaj sa facem nimic de cind cu aceste amenintari pe care le primim prin telefon de la cineva care ne zice: «Eu sint neamtul, nu va puneti cu mine!». Va rugam sa depistati si sa dati in vileag aceste familii de traficanti, ca sa nu ajunga si alti parinti ca noi!“.

Traficul de persoane, afacere de zeci de mii de euro pe luna

GdS: Vom aduce la cunostinta cazul fiicei dumneavoastra politistilor Centrului Zonal de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova, pentru a face verificarile necesare. Politistii care se ocupa de depistarea si anihilarea retelelor de trafic de carne vie tin sa le atraga atentia tinerelor care – amagite de indivizi necunoscuti cu promisiuni privind locuri de munca gen barmanita, chelnerita, ingrijitoare la batrini sau menajera – pot cadea pe miinile unor indivizi fara scrupule care nu vor decit sa scoata bani de pe urma lor.

Traficul de persoane si proxenetismul sint afaceri deosebit de infloritoare in Italia si Germania. O romanca scoasa „la produs“ in Roma, spre exemplu, poate obtine din prostitutie sume incredibile, cuprinse intre 30.000 – 50.000 de euro pe luna. Un raport sexual oral il costa pe client 30-50 de euro, ori fetele satisfac in acest fel 10-15 clienti pe zi. Daca clientul doreste un raport sexual normal si unul oral, pretul creste la 70-100 de euro, iar daca vrea sex total, ceea ce implica un raport sexual normal, anal si oral, pretul poate ajunge intre 150-300 de euro. Acestea sint insa preturile practicate doar daca „sedinta“ are loc in masina clientului. Preturile cresc substantial in cazul in care clientul vrea sa o duca pe prostituata la el acasa ori la un hotel, o noapte costindu-l in asemenea caz intre 500 si 1.000 de euro, in functie si de cit de frumusica ori de tinerica e prostituata.

Cea mai mare parte a acestor sume se duc insa in buzunarele proxenetilor romani, care au si ei anumite cheltuieli de facut. E vorba in primul rind de „taxa de trotuar“, pe care trebuie sa o plateasca celor ce coordoneaza si supravegheaza retelele de prostituate, de obicei cetateni albanezi, taxa platita doar pentru ca albanezul ii da voie romanului sa-si expuna „lebedele“ pe trotuar, in zona lui de influenta, spre a fi vazute de clienti.

Organizarea acestor retele de prostitutie merge chiar mai departe, pina la mituirea politistilor de la Moravuri, care, „convinsi“ cu sume lunare corespunzatoare din partea albanezilor, nu uita sa le dea acestora un telefon inainte de a face o razie prin zona.

Din cistigurile fantastice pe care le obtin, fetele nu se aleg, de obicei, decit cu citeva zeci sau sute de euro pe luna, uneori chiar deloc. Iar daca nu vor sa iasa la „munca“, risca sa fie snopite in bataie, ori chiar ucise. Cu toate acestea, multe tinere cad foarte usor prada traficantilor de persoane, care le promit ca le duc in strainatate sa le angajeze dar, de fapt, vor sa le oblige sa se prostitueze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS