17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii din Craiova pot obtine doua miliarde de lei

Romii din Craiova pot obtine doua miliarde de lei

7 noiembrie 2004 este ultima zi in care romii din judetul Dolj isi pot depune proiectele de dezvoltare aferente programului „Activitati de implementare si monitorizare a strategiei pentru imbunatatirea situatiei romilor“. Pentru a fi aprobate, acestea trebuie realizate de reprezentantii Grupului de Initiativa a Romilor in colaborare cu cei ai primariilor locale. In acest sens, vor fi folosite pentru finantare aproximativ doua miliarde de lei. Domeniile de activitate trebuie sa vizeze unul dintre sectoarele: mica infrastructura, reabilitarea sau construirea de locuinte sociale, achizitia de terenuri agricole si cultivarea lor.

„Proiectele vor fi depuse la Bucuresti. Romii trebuie sa stie ca acum pot beneficia din partea Guvernului Romaniei si a Statelor Unite de o serie de inlesniri. Singurul lucru pe care trebuie sa il faca este sa puna in practica ideile bune pe care le au“, a precizat Florin Andronache.

Pina acum au fost intocmite doua astfel de proiecte, unul care vizeaza imbunatatirea conditiilor din Drumul Apelor si celalalt privind reamenajarea Scolii generale nr. 13 din Craiova. Dupa ce banii vor fi obtinuti, romii care locuiesc in baracile din Drumul Apelor vor putea beneficia de conditii mai bune de viata.

Pentru a fi siguri de succesul programului, Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei a trimis chiar o adresa prefectului de Dolj, prin care era specificata documentatia necesara pentru intocmirea de proiecte eligibile de finantare. La acestea pot lua parte si cetateni care nu sint de etnie roma. Pentru a fi luate in considerare, proiectele trebuie inregistrate la Oficiul pentru problemele romilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS