19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBEJ a inceput sa elimine de pe liste candidatii gasiti in neregula

BEJ a inceput sa elimine de pe liste candidatii gasiti in neregula

Unul a fost invalidat pentru ca nu indeplinea criteriul virstei, iar celalalt pentru ca se inscrisese atit pe lista pentru Senat, cit si pe cea pentru Camera Deputatilor

Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dolj a inceput sa verifice listele cu candidati pentru parlament la alegerile in 28 noiembrie, primii la care s-au descoperit nereguli fiind deja exclusi de pe liste.

Ieri, BEJ Dolj a invalidat candidatura la Senat a Cristinei Ciobanu, reprezentanta a Partidului „Mileniului III“, pentru neindeplinirea conditiei de virsta, conform art. 45 din Legea nr. 373/2004 si a art. 37 din Constitutia Romaniei. Aceasta se afla pe pozitia a doua a listei cu candidati pentru Senat, desi nu avea 33 de ani, virsta minima necesara pentru inscrierea in cursa pentru un mandat in camera superioara a parlamentului. Pe 18 septembrie 2004, Cristina Ciobanu a implinit 30 de ani.

In urma cu doua zile, BEJ Dolj l-a invalidat si pe Constantin Latea, reprezentant al Aliantei Popular Crestin-Democrata care, pentru a fi sigur ca va obtine un mandat, se inscrisese atit pe lista de candidati pentru Senat, cit si pe cea pentru Camera Deputatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS