13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCearta pentru panourile electorale

Cearta pentru panourile electorale

• Intilnire de pomina la Prefectura Gorj intre partide si autoritatile locale
• Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, vrea cite un afis de la fiecare partid pe fiecare panou • Liderul PD Gorj, Stefan Popescu Bejat, sustine varianta partidul si panoul • Presedintele PSD si primarul din Tirgu Jiu vor cite patru partide la fiecare panou • Intre timp insa, Uniunea PSD+PUR a cistigat batalia panourilor, lipind intr-un timp record cite trei-patru afise pe fiecare panou electoral

Autoritatile locale din Gorj si reprezentantii principalelor partide politice s-au intilnit ieri la prefectura, unde au purtat discutii pe tema numarului panourilor electorale. Sedinta a debutat furtunos, printr-o tirada a fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, care a solicitat ca sefii judetului sa respecte Legea electorala.

Nicolae Mischie, candidat independent la Camera Deputatilor, a declarat ca de ieri un membru al echipei sale a inceput sa filmeze toate panourile de afisaj care prezinta nereguli. Acesta a spus ca alegerile de acum nu seamana cu cele locale, unde legea nu a prea fost respectata. In plus, Mischie l-a criticat dur pe fostul sau subaltern, Ion Calinoiu, actual presedinte al CJ Gorj, amenintind ca va depune impotriva acestuia o plingere penala. Calinoiu este acuzat de Mischie ca le-ar fi spus mai multor primari PSD, prieteni vechi cu fostul presedinte al CJ Gorj, sa nu ii ajute in campania electorala pe candidatii independenti. De precizat ca Mischie este singurul candidat independent pentru parlament. „Nu au pus decit trei-patru partide afise. Este incalcata din start Legea electorala. Afisele nu sint conform legii. Azi (ieri-n.r.) am pus sa se filmeze toate afisele, sa nu mi se mai scoata ochii, daca vor fi probleme. Campania electorala este demarata gresit si ilegal. Avem o caseta filmata cu amenintari de la autoritatile locale. Este vorba de Ion Calinoiu, care le-a spus primarilor sa nu ma ajute. Ii voi face o plingere penala“, a declarat Mischie.

Circ si confuzie

Contactat telefonic, Ion Calinoiu nu a negat discutia cu primarii, insa a precizat ca aceasta a avut loc intr-un cadru privat si a vizat candidatii independenti care ar putea lua voturi de la Uniunea PSD+PUR. In continuare, sedinta de la Sala Maura a prefecturii s-a desfasurat sub semnul incertitudinii.

Cu toate ca s-a discutat aprins si indelung, nimeni nu a plecat de la prefectura lamurit. Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a propus ca pe fiecare panou sa fie lipit cite un afis electoral din partea fiecarui partid, asa cum prevede si Legea electorala.

Acest lucru este imposibil, intrucit la putin timp dupa ce au fost amplasate, foarte multe panouri au fost umplute de afisele Uniunii PSD+PUR. Presedintele interimar al PD Gorj, Stefan Popescu Bejat, a propus ca fiecare partid sa aiba propriul panou, insa nici acest lucru nu este posibil, din cauza numarului mic de panouri pe care le are la dispozitie primaria.

Florin Circiumaru, edilul din Tirgu Jiu, a declarat ca au fost amplasate in mai multe puncte ale orasului aproape 120 de panouri si mai sint pregatite 50. La fel ca si ceilalti, Florin Circiumaru are alta viziune asupra campaniei electorale: „Eu voi avea intilniri cu reprezentantii partidelor politice care s-au inscris in aceste alegeri. Ma gindesc sa dam cite un panou la trei-patru partide. Si tot asa. Este greu sa ai panoul si partidul“, a opinat Circiumaru.

Aliosa Carbunaru, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie 20 Gorj, le-a cerut celor din sala sa desfasoare o campanie legala: „Avem 38 de partide inscrise… Nu poate nici primarul si nici politistul sa pazeasca panoul“, a declarat judecatorul Aliosa Carbunaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS