17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele sanitare din Dolj au intrat in greva de avertisment

Cadrele sanitare din Dolj au intrat in greva de avertisment

Cadrele medicale din judetul Dolj au intrerupt programul de lucru, ieri, intre orele 9.00 si 11.00, alaturindu-se protestului de la nivel national, pentru ca guvernantii nu au aprobat nici una din revendicarile cerute, dar spun ca se tem de repercusiuni.

„Timp de mai bine de un an, Federatia Sanitas, care apara interesele si drepturile cadrelor medicale cu studii medii, a purtat discutii cu Ministerul Sanatatii si cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru ca asistentelor medicale si infirmierelor sa li se mareasca salariile prin adoptarea unui sistem propriu de salarizare, dar si pentru acordarea tichetelor de masa. In plus, am cerut o finantare mai buna a sistemului sanitar. Pe timpul grevei de avertisment, bolnavilor nu li se va pune in pericol sanatatea, pentru ca o treime din angajati vor lucra, potrivit legii“, a declarat Ileana Ionescu, lidera Sindicatului Sanitas Dolj.

Pentru ca negocierile purtate, la sfirsitul saptaminii trecute, intre federatie si Ministerul Sanatatii au esuat, cadrele medicale doljene au intrerupt programul de lucru, timp de doua ore.

Potrivit reprezentantilor Sanitas Dolj, in cazul in care Ministerul Sanatatii nu va trata serios problemele lucratorilor din sanatate, cadrele medicale vor declansa pe 8 noiembrie o greva generala.

Ei spun ca maririle salariale promise nu acopera nici macar inflatia survenita de la ultima majorare. La ora actuala, o asistenta medicala cistiga lunar aproximativ 4 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS