15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile din Mehedinti schimba ceasul prefecturii

Autoritatile din Mehedinti schimba ceasul prefecturii

Autoritatile judetului Mehedinti doresc sa instaleze la prefectura un ceas nou, in locul vechiului ceas al prefecturii, care nu mai functioneaza de mult timp. Dar nu orice fel de ceas, ci unul muzical, care sa incinte atit urechile celor care locuiesc in zona, cit si pe cele ale angajatilor prefecturii, primariei si consiliului judetean.

Ceasul electronic cu o diagonala de un metru si jumatate va fi realizat si montat pina pe 25 decembrie, potrivit declaratiei prefectului Constantin Zimtea, care a spus ca sunetul amplificat prin cele trei difuzoare se va auzi pina in fata teatrului. Autoritatile mai au insa bataie de cap cu un amanunt. Oricit de mult s-au chinuit, nu au reusit sa cada de acord asupra unui lucru: ce melodie sa aleaga.

Prefectul crede ca cea mai buna solutie este sa se recurga la o consultare a cetatenilor, prin intermediul mass-media. „Am facut comanda la o firma din Bucuresti. Pina pe 15-25 decembrie, ceasul va fi montat. Mai trebuie sa alegem insa o melodie. Ceasul are douasprezece melodii in memorie, insa noi ne-am gindit la trei: «Oda bucuriei», «Valurile Dunarii» sau «Desteapta-te romane». Ramine de vazut ce vor alege si cetatenii“, a spus prefectul Constantin Zimtea, mentionind ca acest ceas va costa aproximativ 4.000 de euro, banii fiind obtinuti din sponsorizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS