22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuromititelul lu’ Aurica Solomon

Euromititelul lu’ Aurica Solomon

Consilierii locali inchid ochii si viseaza ca au luat… act

Secretarul Primariei Craiova, Nicoleta Miulescu, a declarat joi pentru Gazeta de Sud ca tranzactia facuta de Consiliul Local Craiova si primarul municipiului, pe de o parte, si Gigel Preoteasa (nepotul lui Adrian Mititelu), pe de alta parte, prin care primii renuntau la dreptul legal de atac al hotararii judecatoresti care facea din Mititelu un fel de Dinu Paturica, avind 100 ha de teren intravilan, nu a avut aprobarea consiliului local. Tot secretarul primariei spunea ca trecerea tranzactiei prin consiliul local nu constituie o problema si evenimentele care au succedat declaratiei au dovedit ca avea dreptate. In aceeasi zi in care Nicoleta Miulescu a facut declaratiile a fost introdus peste ordinea de zi deja anuntata a sedintei de consiliu local un „Referat de luare act a tranzactiei incheiate intre autoritatea locala si Preoteasa Gigel, la data de 1.09.2004“.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, si secretarul primariei, Nicoleta Miulescu, au declarat ca tranzactia facuta cu Gigel Preoteasa, in urma careia consiliul local primea balta Craiovita si-i lasa in pace 44 ha de teren intravilan din proprietatea publica a statului, 43 ha de teren intravilan caruia trebuie sa-i gaseasca echivalent si aproximativ 16 ha de teren care inconjoara balta Craiovitei, a fost un mare succes. Ei motiveaza faptul ca aveau demarate demersurile pentru obtinerea a cinci milioane de euro fonduri de la Uniunea Europeana pentru reabilitarea ecologica a zonei si nu-i puteau obtine decit daca faceau dovada ca primaria detinea in proprietate balta. Renuntarea la apelul declarat in cauza in care Tribunalul Dolj, prin judecatorul Gigi Traistaru, se pronuntase s-a facut unilateral de primarul Antonie Solomon, desi in cauza mai erau parti atit consiliul local, cit si statul roman, prin Ministerul de Finante Bucuresti, al carui jurist nu s-a prezentat la proces. Nici una dintre motivatiile oficialilor craioveni nu poate sa stea in picioare atita timp cit pamintul care inconjoara balta este al lui Mititelu si deci nu mai este vorba de reabilitarea zonei decit in cazul in care primarul a incheiat alta tranzactie cu Mititelu, prin care acesta a cedat primariei si cele 16 ha care inconjoara balta. In conditiile in care primaria a ramas doar cu luciul de apa, asa cum este stipulat in tranzactie, inseamna ca acele cinci milioane de euro de la Uniunea Europeana vor fi folosite pentru decolmatarea baltii Craiovita, ca sa nu-i mai puta lui Mititelu urit cind se plimba pe proprietatea lui. In acest fel, Mititelu si compania nu au cistigat numai cele 100 ha de teren intravilan, ci si cele cinci milioane de euro pentru curatarea baltii.

Consiliul Local Craiov4a, cit o ceapa degerata!

La doua luni de la incheierea tranzactiei, adica pe 28 octombrie 2004, Consiliul Local Craiova a aflat de la functionarii primariei ca a renuntat la un proces pe care poate ar fi vrut sa-l continue pina la epuizarea cailor legale de atac, ca sa cistige cinci milioane de euro pentru a-i da de fapt tot lui Mititelu. Prin Referatul nr. 4982, din 27.10.2004, acelasi consiliu era informat ca, de fapt, tranzactia incheiata cu omul lui Mititelu n-a fost deloc oportuna pentru ca, dupa retragerea apelului declarat in cauza la Curtea de Apel Craiova, Dinel Staicu, prin SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, a facut apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Deci pina la pronuntarea Inaltei Curti, primaria tot nu este proprietara baltii cu care s-a falit atit. Consiliul local nu face nici cit o ceapa degerata in ochii juristilor prefecturii, atita timp cit nimeni nu s-a deranjat in timp util sa comunice CL ca a pierdut un proces, ci doar i-au adus la cunostinta niste hirtii incomplete, prin care acesta era somat sa ia act de tranzactia facuta. Schitele anexate referatului sint de toata jena pentru ca din ele nici un consilier nu a aflat pe unde se va duce sa se plimbe cu barca pe lacul reabilitat, din moment ce caile de acces care intra in proprietatea primariei nu sint evidentiate. Cu toate acestea, consiliul local a mai inchis ochii o data si a visat ca a luat… act.

Ministrul Tanasescu nu stie pina unde tine averea statului

Ministerul Finantelor Publice trebuia sa reprezinte statul roman in procesul cu Gigel Preoteasa si trebuia sa-si formuleze apararea cu privire la pretentia lui Gigel asupra celor 44 ha de teren din proprietatea publica a statului. Juristii ministerului nu s-au deranjat sa vina la Tribunalul Dolj si nici nu le-au comunicat colegilor de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj sa faca ceea ce trebuia. Nici dupa pronuntarea hotaririi Tribunalului Dolj, statul, prin Ministerul de Finante, nu a declarat apel. Ministrul Mihai Tanasescu nu-i va deranja pe juristii ministerului, pe care se pare ca-l conduce, decit daca, Doamne fereste, ii va lua Mititelu intr-o zi scaunul de la birou…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS