14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudor Matusa vrea sa fie deputat PRM de Dolj

Tudor Matusa vrea sa fie deputat PRM de Dolj

Conducerea filialei doljene a Partidului Romania Mare (PRM) si-a anuntat ieri candidatii inscrisi pe listele pentru alegerile parlamentare de luna viitoare. Desi considera ca eligibile sint numai primele doua locuri de pe lista pentru Senat si primele patru de pe lista pentru Camera Deputatilor, conducerea PRM Dolj a prezentat ziaristilor sapte candidati pentru Senat si 13 pentru Camera Deputatilor. Nu este o surpriza ca actualul senator PRM de Dolj, Mihail Lupoi, este din nou cap de lista pentru Senat, in timp ce Lia Olguta Vasilescu este prima pe lista pentru Camera Deputatilor in care a activat si in ultimii patru ani. Locul doi eligibil pentru Senat este ocupat de Corina Prica, cadru didactic, sefa Organizatie de Femei a PRM Dolj, consilier judetean si sefa de cabinet, in ultimii patru ani, la biroul senatorial al lui Mihail Lupoi. In ordine, pe lista pentru Senat, mai apar Dumitru Raducanu, Constantin Baduca, Oprea Bota, Costica Padureanu si Ion Vintila.

Fara Irina Loghin siIon Dolanescu

Elementul-surpriza l-a constituit prezentarea lui Tudor Matusa, directorul general adjunct la SC RELOC SA, candidatul numarul doi pe lista pentru Camera Deputatilor, si a lui Florin Trofin, director de dezvoltare si investitii la Complexul Energetic Turceni, fost lider sindical (timp de zece ani), pe locul trei al listei pentru aceeasi camera, avind in vedere ca ambii sint membri ai PRM din acest an.

„Am incercat sa atragem de partea noastra oameni de afaceri, dar toti foarte curati, adica sa nu fi fost acuzati de fapte penale si nici macar cercetati“, a explicat Olguta Lia Vasilescu prezenta lui Tudor Matusa printre posibilii parlamentari de Dolj ai PRM, in timp ce Florin Trofin, devenit membru al PRM pe 11 octombrie 2004, si-a cistigat aceasta pozitie ca urmare a acordului semnat cu Blocul National Sindical (BNS).

Ultimul loc eligibil, patru, pentru Camera Deputatilor, este ocupat de Gheorghe Danieliuc, consilier judetean si director adjunct al Filarmonicii „Oltenia“ Craiova. Danieliuc este urmat, in ordine, de Laurentiu Cazanescu, alt reprezentat al RELOC SA, unde ocupa functia de sef birou, Radu Cosmin Preda, Gheorghe Traian Preda, Ilie Morarita si Lidia Stuparu.

Cit despre absenta de pe listele pentru un viitor mandat a actualilor parlamentari PRM de Dolj, Irina Loghin si Ion Dolanescu, Olguta Vasilescu, purtatorea de cuvint a partidului, a precizat ca cei doi ocupa locuri neeligibile pe listele de la Giurgiu, respectiv Calarasi. „Vor avea nevoie de mai mult de 50 la suta pentru a ocupa un loc in parlament“, a explicat Olguta Vasilescu. „N-am facut farmacie, dar ne-am tinut promisiunea“, a concluzionat si senatorul Mihail Lupoi.

Referitor la o eventuala alianta postelectorala cu actualul partid de guvernamint, Lupoi nu a exclus aceasta posibilitate, anuntind ca aceasta decizie va fi luata la nivelul intregului partid, pe baza unor calcule politice. „Toate partidele isi doresc sa ajunga la guvernare. Trebuie sa facem un compromis fara sa ne compromitem“, a conchis Lupoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS