19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentii de la Drept au fost „adoptati“ de Universitatea Ecologica Bucuresti

Studentii de la Drept au fost „adoptati“ de Universitatea Ecologica Bucuresti

Scandalul legat de situatia Facultatii de Drept din cadrul Scolii Superioare de Afaceri din Slatina revine in actualitate cu o noua bomba. Dupa ce Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu a reziliat conventia incheiata in anul 1999 cu Scoala Romana de Afaceri a Camerei de Comert si Industrie Olt, diriguitorii de la Slatina s-au dat de ceasul mortii pentru a nu pierde banii celor peste 200 de studenti lasati pe drumuri. Intr-un final, s-a reusit remedierea situatiei. Zilele trecute, Scoala de Afaceri de la Slatina a incheiat o noua conventie de parteneriat cu Universitatea Ecologica din Bucuresti, prima universitate particulara infiintata in Romania. Studentii din anii II si III care erau in pericol se pot transfera la Universitatea Ecologica dupa completarea unei cereri la sediul Camerei de Comert din Slatina. Dumitru Guianu, directorul Scolii de Afaceri din Slatina, a spus ca transferul studentilor nu presupune achitarea unei sume, dar acest lucru nici nu se va face „din oficiu“.

„Studentii de la Facultatea de Drept va trebui sa completeze o noua cerere prin care sa solicite transferul la Universitatea Ecologica din Bucuresti. Ei (studentii – n.r.) isi vor continua studiile tot aici, la Slatina, nu vor pleca in Capitala. Studiile vor fi tot la forma de invatamint la distanta“, a declarat Guianu.

„Bobocii“ sint debusolati

In cazul in care cei peste 200 de studenti din anii II-III pot rasufla acum usurati, cei din anul I sint in dilema. Deoarece Scoala Romana de Afaceri a continuat sa faca inscrieri si pentru anul universitar 2004-2005, desi nu avea siguranta unui nou partener dupa „divortul“ de Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu, proaspetii studenti au fost inscrisi la… Universitatea din Pitesti. Acestia trebuie acum sa aleaga intre a ramine studentii institutiei de invatamint din Pitesti sau… sa se transfere si ei la universitatea bucuresteana.

„Cind ne-am inscris, ni s-a spus sa stam linistiti ca nu e nici o problema, desi noi auzisem ca ar fi ceva probleme cu Facultatea de Drept. Am primit insa asigurari ca totul e o minciuna si ca lucrurile se vor rezolva. Am platit o parte din taxa si… apoi am auzit ca apartinem de Universitatea din Pitesti. Atunci ne-am bucurat deoarece am crezut ca situatia s-a linistit. Acum am auzit ca trebuie sa ne transferam la Universitatea Ecologica“, a spus nedumerit unul din „bobocii“ Facultatii de Drept din Slatina.

Dumitru Guianu, directorul Scolii Romane de Afaceri Slatina, a precizat ca studentii din anul I se pot transfera la universitatea bucuresteana numai daca doresc, acest lucru nefiind obligatoriu. Cei care vor prefera sa ramina cursanti ai Facultatii de Drept din Pitesti isi vor continua studiile tot in municipiu. Durata studiilor este, potrivit noilor prevederi legale referitoare la IDD (invatamint deschis la distanta), de cinci ani. In urma cu doua saptamini, autoritatile judetului au dispus efectuarea unui control la sediul Scolii Romane de Afaceri din Slatina care sa verifice legalitatea infiintarii Facultatii de Drept in municipiu. Desi controlul s-a incheiat, se pare ca rezultatul este tinut in continuare secret, aceasta in special din cauza demararii campaniei electorale. Surse autorizate din cadrul Directiei Finantelor Publice Olt au declarat ca decizia infiintarii facultatii mentionate la Slatina, actiune in care un rol semnificativ a revenit Camerei de Comert si Industrie Olt, a fost una „cu substrat“, care nu a urmarit decit un singur scop: imbogatirea anumitor persoane. Litigiul dintre Scoala de Afaceri Slatina si Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu pe tema Facultatii de Drept a ajuns acum in instanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS