14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Gorj a propus demiterea secretarei Primariei Novaci

Prefectura Gorj a propus demiterea secretarei Primariei Novaci

• Secretara Mariana Eva, aflata in prezent in concediu, este acuzata de emiterea ilegala a mai multor acte • Ion Chiriac, primarul din Novaci, nu a stiut nimic despre situatia secretarei

Prefectura Gorj a descoperit grave ilegalitati la Primaria Novaci. Mugurel Surupaceanu, prefectul de Gorj, a declarat ca Mariana Eva, secretara Primariei Novaci, se face vinovata intre altele de emiterea ilegala a unei adeverinte in baza careia o persoana fizica a intrat in posesia unui teren din localitate. Pornind de la o plingere a societatii CMM Lemn Constructii Novaci, mai multi functionari ai Prefecturii Gorj au efectuat un control prin care au fost verificate acuzele aduse secretarei. Functionarii prefecturii au descoperit ca aceasta a intervenit in favoarea familiei Sitescu, prin eliberarea unei adeverinte care a fost folosita ulterior intr-un proces cu CMM Lemn Constructii Novaci. Familia Sitescu a cistigat procesul, insa reprezentantii societatii au descoperit ca aceasta nu depusese niciodata la Primaria din Novaci vreo cerere de revendicare a terenului in litigiu, asa cum era legal. Juristii prefecturii au stabilit ca adeverinta cu pricina este falsa. De asemenea, exista si o hotarire judecatoreasca prin care faptele secretarei sint declarate ilicite si imorale.

Primaria a pierdut toate procesele pentru terenurile concesionate la Rinca

Prefectura Gorj a stabilit ca Mariana Eva a mai fost implicata si in alte activitati nelegale. Din cauza modului in care secretara a inteles sa reprezinte interesele institutiei unde era angajata, Primaria Novaci a pierdut toate procesele cu terenurile concesionate la Rinca.

„Avem o serie intreaga de fapte, dar am dat doar citeva exemple. Noi nu vrem sa gasim alti vinovati, ci trebuie sa ne concentram pe activitatea Marianei Eva. Lucrurile sint clare aici. Foarte multi proprietari de terenuri de la Rinca nu au construit nimic pe terenurile respective, dar nici nu au platit taxa pe concesiune. Nu stim ce a facut secretara, dar toate procesele au fost pierdute de catre institutia ale carei interese trebuia sa le apere. Acele contracte trebuia reziliate. Secretara a pierdut in mod voit toate procesele, neprezentind actele necesare in instanta. Mai este vorba de un contract de concesionare a unui teren catre o firma. A fost evident ca a intervenit in favoarea unei anume societati“, a precizat Mugurel Surupaceanu.

In legatura cu situatia angajatei sale, primarul din Novaci, Ion Chiriac, nu stie nimic.

„N-am vazut, nu stiu nimic! Daca prefectura a propus demiterea secretarei, vom tine cont de aceasta propunere. Acum este in concediu“, a declarat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS