19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMocanu - acuzat de inselaciune

Mocanu – acuzat de inselaciune

Omul de afaceri romano-american Clement Mocanu, denuntatorul lui Nicolae Mischie si al altor sefi de institutii din judetul Gorj, este acuzat de administratorul unei societati din Tirgu Jiu ca l-a inselat. Reprezentantul TECH SAFETI, Laura Dragotescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Dan Radu Floarea si sotia acestuia, administratorii societatii, au incheiat, in primavara anului trecut, in calitate de persoane fizice, un contract cu Clement Mocanu, pe vremea acea administratorul firmei ARC Tirgu Carbunesti, privind efectuarea unor lucrari de finisaj la o casa. Potrivit Laurei Dragotescu, familia Floarea a platit in contul firmei ARC suma de 13,7 miliarde de lei, Mocanu angajindu-se, in actele aditionale la contract, sa termine lucrarea pina la sfirsitul lunii mai a acestui an. „Casa nu a fost construita de Mocanu. Imobilul era «pe rosu», firma ARC urmind sa execute lucrarile de finisaj. A facut doar tencuielile exterioare si interioare. Doar un sfert din lucrarile contractate au fost executate. In acea cladire urma sa functioneze sediile a doua firme. Toti banii au fost platiti prin banca sau prin cesiune de creante, prin ordine de compensare“, spune Laura Dragotescu.

Repezentantul firmei a mai precizat ca, dupa ce a fost anuntata organizarea conferintei de presa, Clement Mocanu a inceput sa il ameninte pe Dan Radu Floarea: „L-a sunat si i-a trimis mai multe mesaje de amenintare pe telefonul mobil in care spunea ca o sa apara pe paginile ziarelor si ca va merge la PNA sa il denunte. Nu stiu ce ar putea sa reclame, poate ca a incasat 400.000 de euro fara sa efectueze lucrarile“. Clement Mocanu nu a putut fi contactat, surse de incredere informindu-ne ca este plecat din tara.

Clement Mocanu si Dan Radu Floarea s-au autodenuntat in mai multe cazuri penale

Clement Mocanu si Dan Radu Floarea sint doi oameni de afaceri controversati. Clement Mocanu a facut un denunt la PNA, in aceasta primavara, impotriva lui Mischie si a altor sefi de institutii publice, dar si a unor directori de societati de stat. La rindul lui, Mocanu este cercetat in mai multe dosare penale pentru infractiuni de natura economica si complicitate la abuz in serviciu. Dan Radu Floarea a depus, anul trecut, un autodenunt la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, in care arata ca i-a dat o anumita suma de bani unei juriste din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pentru a-i facilita obtinerea unei autorizatii de valorificare a fierului vechi. Gabriela Baciu a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si condamnata la sase ani de inchisoare. In urma cu aproximativ o luna, Dan Radu Floarea l-a reclamat la Parchet si pe omul de afaceri brasovean Alexandru Crisan, pentru ca a platit o serie de echipamente cu file cec fara acoperire. Crisan a fost arestat si trimis in judecata pentru inselaciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS