25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 4.000 de elevi au depus cereri pentru „Bani de liceu“

Peste 4.000 de elevi au depus cereri pentru „Bani de liceu“

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti a centralizat cererile depuse de elevi pentru a beneficia de prevederile Programului national de protectie sociala „Bani de liceu“, lansat in acest an de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC).

Prin acest program se acorda, in anul scolar 2004-2005, un sprijin financiar de 1.800.000 de lei lunar, pentru elevii din licee si scoli de arte si meserii aflati in intretinerea familiilor, al caror venit brut lunar pe membru de familie este de maximum 1.500.000 de lei, precum si pentru elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela. Sprijinul financiar se acorda pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma si pe perioada practicii in productie.

Potrivit centralizarii efectuate la nivelul ISJ Mehedinti, 4.000 de elevi din judet au depus cereri pentru acest program. „Criteriile dupa care se va face departajarea, pentru ca la nivel de tara sint alocate ajutoare financiare doar pentru 87.000 de elevi, vor tine cont de venituri, situatie sociala, rezultatele la invatatura, stare de sanatate“, a declarat purtatorul de cuvint al ISJ Mehedinti, inspector Lucia Ciorita. Lista beneficiarilor programului „Bani de liceu“ va fi afisata pe internet, pe 28 octombrie, iar in intervalul 28 octombrie-2 noiembrie se vor putea depune constestatii. Rezolvarea contestatiilor este prevazuta pentru 2-4 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS